Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, anunţ de ULTIMĂ ORĂ după scandalul cu Rusia

turcia

Turcia i-a informat în scris pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi pe cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în legătură cu doborârea unui avion militar rus, au declarat marţi surse diplomatice de la Ankara.

Un secretar de stat în MAE turc s-a întâlnit deja cu ataşaţii militari ai Rusiei, SUA şi Marii Britanii, precum şi ambasadorul francez la Ankara, după ce avioane F16 ale Forţelor aeriene turce au doborât un avion militar rus Su-24 în zona frontierei dintre Turcia şi Siria.

Ankara susţine că aparatul a intrat de mai multe ori în spaţiul aerian turc înainte de a fi lovit.

Într-o declaraţie de presă, armata turcă a afirmat că un avion militar străin a fost doborât în conformitate cu regulile sale de angajare în luptă. Un oficial turc a precizat că este vorba de o acţiune de apărare a teritoriului suveran al Turciei şi 'nu împotriva unei anumite ţări'.

Un alt oficial turc a explicat, pentru Reuters, că spaţiul aerian al Turciei a fost încălcat de mai multe ori de aparatul de zbor care a fost ulterior doborât. Totuşi, oficiali militari ruşi au susţinut că avionul se afla deasupra teritoriului sirian şi că se pare că el a fost lovit de tiruri de artilerie de la sol. Ei au adăugat că pot dovedi că avionul s-a aflat deasupra teritoriului sirian 'în toate momentele'.

În presa turcă au apărut imagini cu pilotul şi copilotul avionului rus după ce s-au paraşutat, o altă imagine arătând avionul căzut. Tensiunile între Turcia şi Rusia au crescut în ultimele zile, după o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localităţi turcofone în Siria, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.