Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan spune că deține probe privind implicarea Rusiei în comerțul SI cu petrol

erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi ca Ankara detine probe potrivit carora Moscova este implicata în operatiuni ilegale de comert cu petrol ale Statului Islamic (SI), în Siria, respingând acuzatii potrivit carora Turcia ar importa petrol de la jihadisti, relateaza AFP online, potrivit Mediafax.

"Avem probe. Vom începe sa le prezentam lumii", a declarat Erdogan într-un discurs sustinut în fata unr sindicalisti, la Ankara.

Seful statului turc a citat în acest sens numele omului de afaceri sirian George Haswani, "titular al unui pasaport rus".

Ministerul rus al Apararii a afirmat miercuri ca Moscova detine probe potrivit carora presedintele turc Recep Tayyp Erdogan si familia sa beneficiaza de pe urma unei contrabande cu petrol provenind din teritorii aflate sub controlul SI atât în Siria, cât si în Irak.

În discursul anual privind starea natiunii, în Parlamentul rus, presedintele Vladimir Putin a declarat joi ca Rusia nu va uita niciodata ca turcii îi ajuta pe teroristi.

"Întotdeauna am considerat tradarea un lucru foarte rusinos", a spus el, adaugând ca nu confunda actuala conducere a Turciei cu poporul turc.

"Nu vom uita înjunghierea în spate din partea Turciei si relatia lor apropiata cu teroristii", a spus Putin, referindu-se la doborârea unui avion militar rusesc de catre fortele aeriene turce la frontiera cu Siria si la acuzatiile de contrabanda cu petrol referitoare la conducerea turca.

"Turcia nu va scapa cu un embargo asupra rosiilor dupa doborârea bombardierului rus. Vom continua sa le amintim ce au facut", a amenintat Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.