Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii care vor spune DA la referendum conduc în sondaje

BILD
Recep Tayyip Erdogan

Rezultatele a două sondaje date publicităţii miercuri, înaintea referendumului constituţional de duminică din Turcia, arată că o majoritate foarte strânsă de alegători, de 51-52%, vor vota în favoarea extinderii prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Conform sondajului ANAR, 52% dintre intervievaţi au declarat că vor vota 'da' la referendum, iar numărul indecişilor a scăzut la 8%.

EXPLOZIE puternică în Turcia. Autorităţile dau un număr de aproape 30 de victime - FOTO

Sondajul a fost realizat între 5 şi 10 aprilie, pe un eşantion de 4.000 de persoane din 26 de provincii, prin metoda interviului faţă în faţă.

Un alt sondaj, realizat de Konsensus, indică un procent de 51,2% de opţiuni 'da' la referendum, în urma intervievării prin aceeaşi metodă a 2.000 de persoane, între 2-8 aprilie, în 41 de provincii.

Erdogan a declarat marţi că turcii care trăiesc în străinătate s-au prezentat în număr mare la vot, o situaţie despre care institutele de sondare consideră că l-ar putea avantaja pe preşedinte. Votul în străinătate a început la sfârşitul lui martie şi s-a încheiat duminica trecută.

Campania pentru referendumul de duminică, 16 aprilie, a tensionat relaţiile Ankarei cu unii dintre aliaţii europeni, Erdogan comparând interzicerea unor mitinguri la care urmau să participe miniştri turci în Germania şi Olanda cu practici 'naziste'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.