Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde se vor face examinările în cazul Hexi Pharma: Anunţul procurorului general

digi24.ro
augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că în dosarul Hexi Pharma se fac examinări de natură fizico-chimică la un institut românesc, însă nu a dorit să dea numele acestuia. "S-au ordonat nişte examinări de natură fizico-chimică pentru a se efectua la un institut românesc. Deocamdată numele institutului nu vi-l spunem ca să nu fie deranjaţi experţii care lucrează la aceste examinări. Pe lângă aceste fapte se mai lucrează, de asemenea, la ridicatul actelor, la verificarea valorii contractelor de achiziţii care au fost efectuate şi la multe alte acte de urmărire penală care în acest moment nu ar trebui să fie cunoscute", a spus Lazăr, la ieşirea de la CSM, conform Agerpres.

 

El nu a dorit să confirme dacă este vorba despre Institutul Cantacuzino, spunând că acesta are alt profil.

 

"Vă rog să aveţi convingerea că lucrările care se fac vor fi de aşa natură încât să reprezinte probe în procesul penal. Adică să fie examinări valabil făcute. Eu vă asigur că ancheta care se face este una efectivă pentru că are ca obiectiv identificarea persoanelor care au comis diverse fapte prevăzute de legea penală, precum şi contribuţiile, faptele pe care le-au săvârşit aceştia. Însă nu este momentul să prezentăm toate detaliile şi să spunem pas cu pas cum se face. Nu e normal ca o anchetă să fie făcută în acest mod. În zilele următoare vom veni cu date suplimentare, pe măsura evoluţiei anchetei", a adăugat Lazăr.

 

Procurorul general al României a precizat că există mai mulţi procurori care lucrează la această anchetă şi un număr mare de poliţişti care au fost angrenaţi pentru efectuarea actelor de urmărire penală.

 

"La un moment dat erau 152 de poliţişti în toată ţara care au participat la ridicarea de documente, de probe. (...) Există toate resursele necesare direcţionate către această anchetă atât din partea Ministerului Public cât şi din partea poliţiei judiciare. Există termene pentru fiecare dintre activităţi", a precizat Augustin Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.