Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOLENTE în Muntenegru. Liderul Opoziției a fost bătut. S-a tras spre mulține cu gaze lacrimogene

violente Muntenegru

Poliţia muntenegreană a utilizat gaze lacrimogene sâmbătă pentru a dispersa sute de protestatari antiguvernamentali în faţa clădirii parlamentului din capitala Podgorica şi presa locală a anunţat că mai multe persoane au suferit leziuni uşoare, informează Reuters

Principalul bloc de opoziţie din fosta republică iugoslavă, Frontul Democrat, a ridicat corturi în faţa parlamentului în urmă cu 20 de zile cerând demisia prim-ministrului Milo Djukanovic, la putere de aproape 20 de ani fără întrerupere, şi formarea unui guvern interimar în aşteptarea unor noi alegeri. 

Sâmbătă dimineaţă, poliţia a strâns corturile pentru a debloca strada principală a oraşului, fapt ce a determinat Frontul Democrat să cheme la proteste în timpul serii. 

Demonstranţii au aruncat cu sticle în poliţie care a răspuns cu gaze lacrimogene, bătând unele persoane aflate în faţa mulţimii, inclusiv liderul proeminent al opoziţiei Nebojsa Medojevic, a declarat un martor ocular pentru Reuters. 

Poliţia a refuzat să comenteze incidentul. 

Criticii afirmă că mica ţară de la Marea Adriatică cu 680.000 de locuitori este condusă ca un fief de o elită politică în mare parte neschimbată în ultimii 20 de ani, o descriere pe care guvernul o respinge. 

Muntenegru este un candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană şi aşteaptă de asemenea o invitaţie de a se alătura NATO spre sfârşitul acestui an. 

Dar guvernele occidentale şi grupurile pentru drepturile omului rămân îngrijorate de nivelul crimei organizate şi al corupţiei, care au înflorit mai ales în timpul destrămării Iugoslaviei în anii 1990, aminteşte Reuters. 

Muntenegru va organiza alegeri parlamentare anul viitor. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.