Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a EXPLODAT, după ultima decizie a SUA: Vom RĂSPUNDE

www.romaniatv.net
Donald Trump Vladimir Putin

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat joi că Rusia va răspunde la un moment dat 'insolenţei' Statelor Unite după ce camera inferioară a Congresului SUA a votat un proiect de lege care prevede noi sancţiuni economice împotriva Moscovei, relatează AFP, Reuters şi DPA.

Citește și: Mihai Tudose strâmbă din nas, după ce ministrul Sănătății a demis 5 șefi DSP: 'Un slab început'/ VIDEO

Citește și: BOMBA ZILEI - Curtea de Apel Bucureşti ÎNCHIDE procesul lui Neculai Onțanu. Infracțiunea s-a PRESCRIS


'Noi ne comportăm într-un mod foarte rezervat, foarte răbdător, însă, la un moment dat, va trebui să răspundem, pentru că este imposibil să tolerăm la nesfârşit insolenţa la adresa ţării noastre', a declarat preşedintele rus, în cadrul unei conferinţe de presă comune la Savonlinna, în Finlanda, cu omologul său finlandez Sauli Niinisto, informează Agerpres

Cu toate acestea, Vladimir Putin a ţinut să precizeze că răspunsul Rusiei va depinde de versiunea finală a proiectului de lege, adoptat aproape în unanimitate marţi de Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA, care trebuie însă votat şi de Senat şi promulgat de preşedintele american Donald Trump. 

Textul, care vizează de asemenea Iranul şi Coreea de Nord, urmăreşte să impună represalii Rusiei pentru presupusul său amestec în campania prezidenţială americană de anul trecut. Alte motive pentru impunerea de sancţiuni sunt anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi amestecul în conflictul din Ucraina. 

Proiectul a provocat indignarea Moscovei, dar şi a Europei, pentru că deschide calea sancţiunilor împotriva unor companii europene care au proiecte în domeniul energetic în Rusia. 

De asemenea, textul prevede şi un mecanism inedit care nu este pe placul Casei Albe: preşedintele american Donald Trump are nevoie de acceptul congresmenilor dacă va dori vreodată să decidă suspendarea sancţiunilor existente împotriva Rusiei. 

Preşedintele Vladimir Putin a mai afirmat că relaţiile SUA-Rusia au fost 'sacrificate' din cauza anchetei privind implicarea Moscovei în alegerile din 2016 din SUA. 

'Această investigaţie pare a fi o isterie anti-rusească între (preşedintele american Donald) Trump şi oponenţii săi', a spus Putin. 

'Este trist că relaţiile ruso-americane sunt sacrificate' din motive de politică internă, a adăugat liderul de la Kremlin. 

Întrebat despre deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi SUA, în prezent la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece, Vladimir Putin a răspuns: 'Bineînţeles, ne pare rău'. 

'Regretăm, pentru că dacă am fi acţionat împreună (...), am fi putut rezolva mult mai eficient probleme foarte grave care îngrijorează poporul rus şi cel american', a spus el, făcând referire la soluţionarea crizelor internaţionale, lupta împotriva terorismului, protecţia mediului, lupta împotriva imigraţiei ilegale şi dezvoltarea economiei. 

'Sper că situaţia actuală se va încheia într-o zi şi relaţiile noastre vor fi diferite, le vom consolida şi dezvolta în interesul poporului rus şi cel american', a conchis Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.