Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi crucială în SUA: Ce va livra Facebook Congresului american în cadrul anchetei Trump-Rusia

mark_zuckerberg_02341900

Compania Facebook a anunţat că intenţionează să ofere luni Congresului american copii ale celor circa 3.000 de reclame despre care reţeaua de socializare a spus că au fost cumpărate cel mai probabil de persoane din Rusia în lunile de dinaintea şi de după alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA, relatează Reuters.

Luna trecută, ca răspuns la apeluri ale congresmenilor, directorul Facebook, Mark Zuckerberg, a promis să predea reclamele anchetatorilor din Congres care investighează presupusa implicare a guvernului rus în alegerile prezidenţiale din SUA, însă nu a menţionat şi data când va face acest lucru.

Citește și: Reacție VEHEMENTĂ a premierului Spaniei, după evenimentele din Catalonia: 'Nu a avut loc un referendum pentru independenţă'

Într-un anunţ făcut duminică, Facebook a precizat că materialele vor fi livrate luni.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a devenit platforma principală pentru reclamele politice deoarece are o mare răspândire şi le oferă beneficiarilor posibilitatea de a-şi alege publicul ţintă. De aceea, ar putea deţine indicii importante pentru anchetatorii americani.

Compania a oferit deja informaţii despre reclame legate de Rusia procurorului special american Robert Mueller, care investighează de asemenea presupusa implicare a Moscovei în scrutin, a spus o sursă luna trecută.

Moscova a negat orice amestec în alegerile de anul trecut din SUA, câştigate de republicanul Donald Trump în faţa democratei Hillary Clinton.

Duminică, Facebook a precizat că va oferi Congresului copii ale reclamelor pe care le-a găsit, precum şi date despre ţintele şi costul materialelor publicitare, conform Agerpres.

Citește și: Turcia, decizie neașteptată după 12 ani de negocieri! Erdogan a făcut anunțul: 'Nu mai avem nevoie de aderarea la Uniunea Europeană'

Materialele vor fi livrate comisiilor de informaţii din Senat şi Camera Reprezentanţilor, precum şi Comisiei Juridice din Senat, a spus Facebook.

Reclamele presupus sponsorizate din Rusia, în valoare de 100.000 de dolari, vizau amplificarea mesajelor sociale şi politice cu scopul de a crea diviziuni şi de a o compromite pe candidata democrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.