Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara GROAZEI pentru femei: Trei sferturi dintre femei, VIOLATE, iar atacatorii, LIBERI

viol

Organizatia Natiunilor Unite face apel la pedepsirea abuzatorilor sexuali din Liberia, tara unde nu mai putin de trei sferturi dintre femei si fete au fost violate.

Conform unui nou raport al ONU, copii mai mici de 5 ani se numara printre victimele abuzului sexual de anul trecut, in Liberia, scrie The Independent. In ciuda faptului ca anul trecut au fost raportate peste 800 de violuri, doar 34 de atacatori au fost condamnati. Oficialii avertizeaza ca violurile sunt tot mai putin reclamate din cauza rusinii si discriminarii victimelor.

Citeste si: Vladimir Putin, răspuns dur pentru pentru americani: 'E doar retorică politică'

Activistii pentru drepturile omului au descoperit ca justitia este ingreunata de slabiciunea institutiilor, coruptie, lipsa de promptitudine a guvernului, dar si constrangerile financiare.

"Acesti factori combinati au dus la o cultura larg raspandita de impunitate pentru atacatori. In contextul Liberiei, victimele se confrunta cu multiple provocari la fiecare pas, daca incearca sa-si aduca abuzatorul in fata justitiei", se arata in raport.

Investigatorii spun ca abuzurile sexuale din Liberia sunt o parte din mostenirea celor doua razboaie civile, petrecute intre 1989 si 2003. Intre 61 si 77% dintre femeile si fetele din tara au fost violate in timpul conflictului, conform unui raport anterior al Organizatiei Mondiale de Sanatate.

Dintre violurile documentate de ONU in Liberia in 2015, aproape 80% dintre victime au varste sub 18 ani, dintre care cel putin 5 fete au sub 5 ani, anunta Stirileprotv.ro.

ONU precizeaza ca desi a cerut ajutorul guvernului liberian, abuzurile sexuale sunt in continuare comise cu o "frecventa alarmanta".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.