Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șef de poliție, CERTAT cu legea - Prin în FLAGRANT în timp ce încălca legea, la fel ca și subalternii pe care i-a reclamat

politia romana

Șeful celor doi polițiști brăileni cercetați disciplinar pentru că au patrulat fără caschete a fost filmat într-o misiune, în aceeași ipostază pe care el însuși a reclamat-o. Imaginile cu șeful Poliției Ianca au ajuns pe Facebook, iar Compartimentul Control Intern al IPJ Brăila au demarat o anchetă, scrie Mediafax.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

Filmarea a apărut pe contul de Facebook al lui Alexandru Firicel, un critic la adresa Poliției Române. Acesta susține că șeful Poliției orașului Ianca a participat la o misiune fără a purta caschetă, deși tocmai comandantul polițiștilor din Ianca fusese cel care i-a reclamat pe cei doi subalterni pentru faptul că nu au purtat caschetele în timp ce patrulau.

„Șeful Poliției orașului Ianca încalcă legea! Din ciclul hoțul care strigă hoții! (...) După ce s-a jelit pe la șeful IPJ Brăila (comisarul șef Glugă Constantin-Adrian) și controlorii interni din IPJ Brăila ca să-i bage în cercetare disciplinară pe cei 2 polițiști profesioniști, integrii și să fie sancționați fiindcă „nu respectă uniforma”, plângăciosul Taman Valentin s-a afișat în spațiul public în uniformă dar... fără cașchetă. Azi-noapte, în intervalul orar 00-01, Taman Valentin a „controlat inopinat” discoteca MM Ianca situată în Parcul din Orașul Ianca, îmbrăcat în uniforma de polițist dar fără să

poarte cascheta”, a scris Alexandru Firicel pe contul său de Facebook.

Reprezentanți Inspectoratului Județean de Poliție Brăila au confirmat, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, că polițiștii de la Compartimentul Control Intern au început o nouă anchetă în acest caz.

„Aspectele vor fi verificate de Compartimentul Control Intern din cadrul IPJ Brăila”, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Discuțiile au apărut în condițiile în care doi polițiști din orașul Ianca, județul Brăila, sunt cercetați disciplinar pentru că au patrulat fără caschete pe cap. La începutul lunii martie, cei doi au fost văzuți pe o stradă din oraș chiar de șeful lor care ulterior a întocmit un raport, iar polițiștii ar putea fi pedepsiți pentru neglijența manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

Conform unui document publicat pe Facebook, polițiștii cu uniforma incompletă patrulau pe o stradă din orașul Ianca în momentul în care au fost văzuți de un superior. „..la data de 5.03.2019, în urma verificării modului de efectuare a serviciului de către patrula mixtă ce executa serviciul de patrulare pe raza orașului Ianca, a constatat că subcomisarul de poliție... și agentul șef adjunct de poliție... se deplasau pe jos către magazinul (...) în ținută de serviciu, având capul descoperit. S-a apreciat de către subinspectorul de poliție...că aspectele sesizate în raportul întocmit de către comisarul de poliție... încalcă prevederile Dispoziției IGPR nr. 18/27.02.2019 privind portul unei uniforme corespunzătoare de către personalul Poliției Române”, se arată în dispoziția privind privind declanșarea cercetării celor doi polițiști.

Cei care au întocmit documentul mai spun că, potrivit unui articol din Statutul polițistului, faptul că cei doi polițiști au patrulat fără caschete pe cap poate constitui abatere disciplinară, respectiv „neglijența manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.