Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa procuroarei care a luat pe sus fetița adoptată intră la RUPERE : 'A vrut să ia copilul pentru a-l duce la IML. A respectat procedura'

breaking news ultima ora

Șefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a declarat, luni, că procurorul care a intervenit pentru preluarea fetiței din Baia de Aramă, județul Mehedinți, a vrut să îl ducă la Medicină Legală, pentru că efectua cercetări într-un dosar de rele tratamente aplicate minorului, conform Mediafax.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a declarat, luni, că, în opinia ei, procurorul Maria Pițurcă a respectat procudura în timpul intervenției de vineri, când fetița de 8 ani a fost preluată din casa în care a crescut, din localitatea Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Citește și: Ana Birchall a EXPLODAT la adresa lui Bogdan Licu: 'Cine v-a dat asemenea informații ar trebui să îi fie puțină rușine'

„Doamna procuror a vrut să discute cu copilul, a vrut să ia copilul pentru a-l prezenta la Medicină Legală, era vorba de infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului. Este o infracțiune cu privire la care doamna procuror a emis cercetările penale”, a spus Tena Tulitu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Aceasta a mai precizat că procurorul a constatat că fetița este reținută ilegal și a predat-o familiei.

„Doamna procuror nu a luat fetița, doamna procuror a constatat că este reținută ilegal de familia Șărămăt și a fost prezentată, a fost predată părinților și a fost prezentată la Medicină Legală, deoarece se efectuează cercetări pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului”, a mai spus șefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Tena Tulitu a mai declarat că cei care vor face verificări vor vedea filmarea oficială făcută în timpul percheziției, în care se vede că procurorul a încercat să dialogheze cu copilul și a prezentat scopul pentru care se află acolo.

„În spațiul public s-au văzut acele imagini care au fost filmate cu telefonul mobil. Noi avem filmarea de la percheziție, care se filmează de la începutul până la finalul percheziției. Cine va vedea, cine va face verificări va vedea acest film, și nu este așa, este normal că în spațiul public au apărut frânturi, au apărut imagini, care de altfel nici nu sunt fidele, că una cu telefonul mobil nu poți să spui că este o redare fidelă și știți cum se poate manipula, dacă pot să spun așa, imaginea”, a mai spus procurorul general de la Craiova.

Ea a precizat că percheziția a avut loc într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, înșelăciune, fals privind identitatea, uz de fals și împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!". Și vecinii au fost revoltați de această situație.

Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.

Asistenta maternală care a avut grijă de fetița luată din casă de mascați, la Baia de Aramă, susținea că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.