Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'BOMBĂ' în fotbalul mondial: Cristiano Ronaldo va fi AUDIAT! Acuzațiile sunt GRAVE

www.sport.ro
Cristiano Ronaldo

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, cvadruplu deținător al trofeului "Balonul de Aur", se va prezenta luni în fața instanței pentru o audiere legată de o presupusă fraudă fiscală în valoare de 14,7 milioane euro, ultima dintr-o lungă serie care afectează fotbalul din Spania, după ce în anul 2016 argentinianul Lionel Messi a fost condamnat pentru același delict, informează AFP.

Internaționalul portughez, în vârstă de 32 de ani, este convocat luni la ora locală 11,30 la tribunalul din Pozuelo de Alarcon, periferie a Madridului și cea mai bogată zonă din Spania, unde și locuiește.

Citește și: Coreea de Nord a băgat FRICA în SUA și Japonia: Anunțul ȘOC făcut la comun de Trump și premierul nipon

De altfel, din cauza acestei citații în fața instanței, vedeta madrilenă a ratat primul "clasico" amical dintre Real Madrid și FC Barcelona, pierdut cu 3-2 de campioana en titre a Spaniei, la Miami.

"Toată lumea este decepționată, dar sunt alți factori care au determinat absența lui Ronaldo", a declarat Stephen Ross, promotorul International Champions' Cup, turneul amical de pregătire din Statele Unite, organizatorul acestui meci. Anterior, el menționase "un proces în vedere în Spania" pentru a explica această absență.

Este vorba, în realitate, de o audiere în cursul căreia judecătorul responsabil cu dosarul trebuie să-i aducă la cunoștință anchetarea sa pentru o fraudă fiscală presupusă de 14,7 milioane euro.

"El se va prezenta normal în fața judecătorului", a spus un purtător de cuvânt al apărării, potrivit Agerpres.

Conform ministerului public, starul echipei Real Madrid a utilizat între 2011 și 2014 mai multe societăți cu sedii în străinătate — Irlanda sau Insulele Virgine Britanice — pentru a evita să plătească în Spania impozitele pe venituri obținute din contracte publicitare cu marile mărci.

Citește și: Moscova răspunde Chişinăului: Fără armata rusă ar reizbucni RĂZBOIUL!

Conform Parchetului, Cristiano Ronaldo, sportivul cel mai bine plătit din lume, conform Forbes, ar fi declarat în 2014 venituri de origine spaniolă în valoare de 11,5 milioane euro pentru perioada cuprinsă între 2011 și 2014, în timp ce în realitate acestea s-au ridicat la aproximativ 43 milioane euro.

La acestea s-ar adăuga, conform Ministerului Public, 28,4 milioane euro ascunși fiscului, venituri obținute din drepturile de imagine pentru perioada 2015-2020. Deci, un total de 14,7 milioane euro impozite neplătite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.