Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 din 5 cereri pentru rambursarea costurilor cu concediile medicale nu au fost decontate de CNAS

La începutul acestui an, am adresat CNAS o interpelare privind întârzierile în rambursarea costurilor aferente concediilor medicale către agenţii economici. Detalii aici: http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.detalii?idi=44492&idl=1

Bilanțul este dramatic: 1 din 5 cereri depuse pentru rambursarea costurilor cu concediile medicale ale angajaților nu au fost decontate de CNAS. Asta înseamnă că 152 de mii de cereri sunt nerezolvate, din cele aproape 822 de mii depuse. Dintre acestea peste 60 de mii de cereri depuse legal au termenul depășit pentru rambursare cu mai mult de 2 ani, iar 92 de mii au termenul de rambursare depășit cu mai mult de 1 an.
Una dintre cauzele enunțate de CNAS este lipsa personalului cu atribuții în gestionarea acestor cereri. În realitate, agenții economici îmi semnalează că nu de puține ori sunt plimbați cu vorba. Cred că instituțiile abilitate trebuie să verifice urgent aceste chestiuni. Mai semnalez o problemă de fond: în timp ce unele instituții sunt suprapopulate, altele duc lipsă de personal. Problema este lipsa de transparență. Am putea evita aceste blocaje administrative prin publicarea pe site-urile instituțiilor a atribuțiilor fiecărui angajat, a fișei postului, a CV-ului său, de ce nu, chiar și a interviului de angajare etc. Cer să se întâmple acest lucru inclusiv la CNAS.

Răspunsul integral al CNAS aici.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.