Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11-9: Teroriștii au ucis 11 militari irakieni, iar armata a lansat bombardamente în care au murit 9 membri ai Statului Islamic

middle-east-online.com
Irak Bagdad atac taliban terorist statul islamic

Bombardamente aeriene ale armatei irakiene au ucis sâmbătă nouă "terorişti" implicaţi într-un atac al grupării Stat Islamic (IS) care s-a soldat cu moartea a 11 militari în provincia Diyala în urmă cu o săptămână, au informat forţele de securitate, notează AFP.

Atacul nocturn de la 21 ianuarie, revendicat de SI pe canalele sale Telegram, a vizat o bază a armatei irakiene din regiunea Hawi al-Azim din estul Irakului. În total, au fost ucişi 11 militari, printre care un locotenent, scrie agerpres.ro.

Referindu-se la acest atac pe care s-au angajat să-l "răzbune", forţele de securitate au indicat sâmbătă seara într-un comunicat că au "localizat locul exact la Hawi al-Azim unde se afla gruparea teroristă care a comis acest act criminal".

Comunicatul a adăugat că "trei lovituri precise efectuate de avioane F-16 irakiene au ucis până în prezent nouă elemente teroriste", precizând că "misiunea este în curs de desfăşurare".

După o ascensiune în putere fulgerătoare în 2014 în Irak şi Siria vecină şi cucerirea unor teritorii vaste, SI şi-a văzut autoproclamatul "califat" clătinându-se sub lovitura ofensivelor succesive din aceste două ţări.

Dar, în timp ce Irakul şi-a proclamat "victoria" împotriva SI la sfârşitul lui 2017, jihadiştii rămân o ameninţare şi continuă să efectueze atacuri ocazionale împotriva sătenilor şi a forţelor de securitate din nordul ţării, în special în regiunea Kirkuk şi în provinciile din Salah ad Din şi Diyala.

Organizaţia jihadistă "menţine o prezenţă în mare măsură clandestină în Irak şi Siria şi conduce o insurgenţă susţinută de ambele părţi ale frontierei dintre cele două ţări", potrivit unui raport ONU publicat anul trecut.

În aceste două ţări, organizaţia jihadistă ar dispune "în total de 10.000 de luptători activi", potrivit raportului citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.