Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 şcoli din judeţul Iași au intrat în 'scenariul roșu'

School online
scoala online

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Genoveva Farcaş, a declarat, marţi, că de la începerea anului şcolar elevii din 12 unităţi de învăţământ din judeţ intrat în scenariul de educaţie online.

Potrivit sursei citate, în 12 unităţi de învăţământ preşcolar suspendarea cursurilor faţă în faţă şi trecerea în sistem online a fost necesară din cauza infectărilor cu COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

"La nivelul judeţului de la debutul anului şcolar avem 12 unităţi de învăţământ din cele 217 ale judeţului nostru unde orele se fac online. Avem 90 de clase sau grupe de preşcolari care au intrat în sistem online datorită îmbolnăvirii elevilor sau profesorilor acestora", a spus şefa ISJ.

În ceea ce priveşte numărul celor infectaţi cu COVID-19, inspectorul general a precizat că sunt 100 de cazuri înregistrate atât în rândul elevilor cât şi al cadrelor didactice.

"Nu există un număr mare de elevi îmbolnăviţi. Într-o lună de zile avem înregistrate 44 de cazuri în rândul elevilor şi 56 în rândul profesorilor sau al personalului auxiliar sau nedidactic. Este o dinamică din acest punct de vedere, dar nu este o situaţie îngrijorătoare", a mai afirmat şefa ISJ Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.