Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 aleși locali din Atena sunt cercetați ca responsabili de moartea a peste 100 de oameni în incendiul din Mati, izbucnit în urmă cu trei luni

ISU Bucuresti-Ilfov
pompieri incendiu

La şapte luni de la incendiul ucigaş din Mati în apropiere de Atena, care a ucis 100 de oameni, Parchetul din Atena a deschis marţi urmărirea penală pentru "incendiu şi omucidere prin neglijenţă" pe numele a 16 persoane, inclusiv aleşi locali şi responsabili ai pompierilor, a anunţat o sursă judiciară, citată de France Presse, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Printre aleşii urmăriţi penal se numără prefectul regiunii Attica şi cei doi primari ai oraşelor lovite de incendii, Marathonas şi Rafina, potrivit raportului de investigaţie obţinut de această sursă judiciară.

Secretarul general al Protecţiei civile, responsabili ai pompierilor şi poliţiei portuare sunt de asemenea urmăriţi penal, precum şi un bărbat în vârstă de 65 ani, acuzat că a dat foc pe muntele vecin Penteli, de unde flăcările s-au propagat în jos spre staţiunea Mati pe 23 iulie.

Guvernul grec şi direcţia poliţiei, precum şi pompierii au fost puternic criticaţi pentru întârzierea cu care au acţionat în faţa acestui incendiu fără precedent, care în câteva ore a făcut 100 de morţi, a ars aproape 1.200 de hectare şi a distrus peste o sută de locuinţe.

Majoritatea victimelor au fost prinse de flăcări în ambuteiaje în trafic în timp ce încercau să fugă din sat. Alţii s-au înecat în timp ce încercau să scape în mare şi au rămas multe ore în apă fără să fie salvaţi.

Pe de altă parte, guvernul grec a dat vina pe construcţiile ilegale ridicate în pădurea de pini din Mati, care datează de zeci de ani, şi nu pe greşelile operaţionale din acea zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.