Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

200.000 de dolari pusi pe capul patronului Charlie Hebdo

Fostul ministru pakistanez al Cailor Ferate, Ghulam Ahmad Bilour, a promis aceasta suma celui care il va ucide pe actualul director al saptamanalului francez, Laurent Sourisseau, alias Ris.

”Am spus deja ca nu voi mai tolera niciun atac impotriva sanctitatii Profetului”, a declarat Ghulam Ahmad Bilour, citat de presa pakistaneza. Laurent Sourisseau este, deci, cel vizat. In 1992, Sourisseau a inceput colaborarea cu revista Charlie Hebdo. Ranit la umarul drept in timpul atentatelor asupra redactiei din 7 ianuarie, el i-a succedat caricaturistului Charb in functia de director al publicatiei. Fostul ministru pakistanez s-a declarat pregatit sa ofere si 100.000 de dolari mostenitorilor fratilor Kouachi, autorii masacrului de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, din care opt membri ai redactiei. Bilour a propus aceeasi suma si pentru cei ai lui Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la hypermarketul evreiesc din Vicennes. In 2012, Ahmad Bilour a oferit o recompensa de 100.000 de dolari pentru asasinarea realizatorului controversatului film ”Inocenta musulmanilor”.charlie 200.000 de dolari pusi pe capul patronului publicatiei Charlie HebdoPartidul national Anawi (al carui vicepresedinte a fost Bilour), dar si guvernul pakistanez s-au desolidarizat de declaratiile sale dar nu au luat nicio masura.

Viitorul numar Charlie Hebdo, in 25 februarie

riss 200.000 de dolari pusi pe capul patronului publicatiei Charlie Hebdo

Directorul Riss a scăpat cu viaţă din atentate dar este iar în pericol

Numarul viitor al revistei satirice, primul dupa cel scos in urma atentatelor (care s-a tiparit in peste sapte milioane de exemplare), va aparea in 27 febuarie, a anuntat pe Twitter Laurent Leger, jurnalist al hebdomadarului. ”Inca putina rabdare”, a scris acesta.

Opt jihadisti arestati in Franta

Politia franceza a arestat opt persoane, ieri, in Seine-Saint-Denis (Ile-de-France) si la est de Lyon, suspectate de implicare intr-o filiera jihadista catre Siria, a anuntat ministrul de Interne francez Bernard Cazeneuve, citat de agentiile de presa europene. ”Persoanele arestate (…) sunt suspecte ca fac parte dintr-o retea jihadista care organizeaza recrutari pentru plecarea in Siria” (pentru alaturare la grupuri islamiste). O operatiune similara a avut loc in urma cu o saptamana, la Lunel (sud). Cazeneuve a aratat ca peste 1400 cetateni francezi au fost implicati de partea jihadistilor, in luptele din Irak si Siria. Potrivit estimarilor Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, in total peste 15.000 de persoane din 80 de tari ale lumii au plecat pentru a se alatura jihadistilor in Irak si Siria, in randurile grupurilor extremiste ca ISIS, Front al-Nosra si altele.

ISIS se razboieste si cu cartile

Potrivit marturiilor luate de Associated Press si televiziunea saudita Al-Arab TV, islamistii au luat cu asalt biblioteca centrala din Mossul, al doilea oras ca marime din Irak, dar si biblioteca muzeului orasului, distrugand peste 2.000 de carti (literatura pentru copii, filosofie, medicina, sport, stiinta). Numai publicatiile islamice au fost iertate. ISIS a distrus insa si opere inestimabile, ce dateaza de mii de ani,  la muzeul bibliotecii din Mossul. Jihadistii au distrus si bisericile din oras dar si mausoleele, considerate  o ”devianta” a islamului.

”Candidatii” germani la jihad, pedepsiti de lege

Ministerul Justitiei german pregateste o lege prin care vor fi pedepsite persoanele care vor ”sa calatoreasca pentru a planifica, comite sau pregati acte teroriste”. Germania doreste astfel sa se conformeze ”rezolutiei asupra combatantilor straini”, adoptata de ONU in septembrie 2014. Berlinul a anuntat si dorinta de a confisca cartile de identitate ale persoanelor care doresc sa plece pentru a se ralia jihadistilor pentru a le inlocui cu un ”Personalausweiss” care le interzice parasirea Germaniei.

Marea Britanie pregateste un ”batalion Facebook” contra Statului Islamic

poza caseta anglia 200.000 de dolari pusi pe capul patronului publicatiei Charlie HebdoPotrivit The Guardian, Brigada 77 va fi o unitate formata din 1.500 de oameni (barbati si femei, militari sau civili) specializati in operatiuni psihologice in special pe retelele sociale. Ei vor avea misiunea de ”a raspandi confuzie” in randurile inamicului, via Internet, prin ”controlul reflexiv”. Concept sovietic, acesta se bazeaza pe ”realizarea de diferite actiuni militare destinate a orienta adversarul in directia in care initiatorul isi doreste sa-l vada”. Brigada se doreste un cyberraspuns contra ISIS dar si a Rusiei, acuzata de trimitere de soldati in Ucraina si de a fi la originea cyberatacurilor impotriva acestei tari.



Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/news/200-000-de-dolari-pusi-pe-capul-patronului-publicatiei-charlie-hebdo-456560.html/#ixzz3Qj56chE7

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.