Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2014 ar putea fi cel mai călduros an de când se înregistrează datele meteo

2014 ar putea fi cel mai călduros an începând din 1880, când au început să se înregistreze datele meteo, potrivit estimărilor preliminare asupra climei prezentate miercuri de Organizaţia Mondială a Meteorologiei (OMM), transmit AFP şi EFE. 

Datele difuzate se bazează pe temperaturile - din atmosferă şi din apa mărilor şi oceanelor - înregistrate în primele zece luni ale anului în curs. Căldurile mari la nivel global asociate cu alţi factori au dus la precipitaţii extrem de abundente şi inundaţii în multe ţări ale lumii, afirmă raportul publicat simultan la Geneva şi Lima, unde are loc, începând de luni, o conferinţă internaţională de amploare referitoare la schimbările climatice. 

În intervalul ianuarie-octombrie 2014, temperatura medie la nivelul globului a fost cu 0,57 grade Celsius mai mare decât cea din perioada 1961-1990, care a fost de 14 grade Celsius. 

'Dacă această tendinţă continuă şi în noiembrie şi decembrie, 2014 va fi anul cel mai călduros înregistrat vreodată, depăşind 2010, 2005 şi 1998', susţine OMM. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.