Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3.500 de miliarde de dolari! Acesta este costul anual al crimelor financiare la nivel mondial. Tehnologia joacă un rol principal

pixabay.com
diverse, anonymous, hackeri

Crimele financiare costă anual companiile circa 3.500 de miliarde de dolari,iar tehnologia joacă un rol principal în creşterea frecvenţei şi rapidităţii realizării crimelor financiare în condițiile în care la fiecare 39 de secunde, undeva pe glob, are loc un nou atac cibernetic, arată un studiu ACCA, conform Mediafax.

Majoritatea organizaţiilor nu deţin mecanisme de protecţie a informaţiilor de importanţă critică şi încă nu alocă un buget suficient pentru dezvoltarea unor sisteme avansate de cibersecuritate, arată studiul realizat de ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) împreună cu EY, Crime economice într-o eră digitală.

Un atac cibernetic este o încercare deliberată de a modifica, de a bloca sau de a distruge sisteme computerizate, reţele de calculatoare ori date sau programe stocate pe ele ori transmise de acestea, afectând resursele și desfășurarea activității organizațiilor.

Sondajul, realizat în rândul a 1400 de directori executivi şi experţi în securitatea informaţiilor reprezentând cele mai mari organizaţii din lume, identifică un nivel crescut de îngrijorare privind riscurile unor atacuri cibernetice şi o concentrare pe alocarea resurselor pentru modernizarea şi perfecţionarea sistemelor de protecţie şi prevenire a atacurilor cibernetice.

Gelu Diaconu îl desființează pe Florin Cîțu: 'Am avut ca șefi vreo 14 miniștri de finanțe. Așa ceva nu a mai fost niciodată'

Studiul indică trei paliere asupra cărora organizațiile sunt sfătuite să acționeze pentru a reduce riscurile cibernetice: protecția organizației prin construirea unor mecanisme de apărare a datelor; optimizarea cibersecurităţii prin creşterea eficienţei şi reinvestirea fondurilor disponibile în tehnologii inovative care să îmbunătăţească sistemele de protecţie deja existente; sprijinirea transformărilor digitale şi implementarea inovaţiilor tehnologice în structura organizaţiei.

"Dimensiunea pericolului atacurilor cibernetice nu poate fi subestimată de către specialiştii în finanţe. Spre exemplu, în întreaga lume sunt trimise în fiecare zi peste 6.4 miliarde de email-uri de pe conturi false care au potenţial dăunător pentru companii. De aceea, specialiştii în finanţe sunt nevoiţi să-şi revizuiască capacităţile de protecţie cibernetică şi să-şi actualizeze sistemele care ţin de siguranţa şi securitatea datelor",a spus Andreia Stanciu, șeful ACCA pe regiunea Europa de Sud-Est.

Potrivit studiului, în următorii cinci ani, una dintre principalele probleme cu care se vor confrunta organizațiile în consolidarea sistemul lor de apărare cibernetică este deficitul global de 1,8 milioane de specialiști în securitate și acoperirea necesarului de expertiză în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.