Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

45 de milioane de persoane din întreaga lume sunt ameninţate de foamete: Situaţie deosebit de gravă în Afganistan

The Apricity
foamete

Aproximativ 45 de milioane de persoane din întreaga lume sunt în prezent ameninţate de foamete, situaţia fiind deosebit de gravă în Afganistan. Este vorba de aproximativ 3 milioane de cazuri în plus faţă de cele anticipate la începutul anului, a anunţat luni, la Roma, Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM).

Pandemia de coronavirus şi efectele sale în lanţ sunt responsabile de înfometarea a 15 milioane de persoane, a precizat organizaţia, conform DPA.

Şeful PAM, David Beasley, a făcut apel la persoanele înstărite să ajute cu donaţii unice. El a calculat că 7 miliarde de dolari ar fi suficiente pentru a asigura o masă zilnică pentru toate cele 45 de milioane de persoane timp de un an, potrivit Agerpres.ro.

'În timp ce COVID exacerbează în mod incontestabil fragilitatea în întreaga lume, conflictele provocate de om determină instabilitatea şi alimentează un nou val distructiv de foamete care ameninţă să se extindă pe tot globul. Taxa plătită în mizerie umană este de neimaginat', a declarat Beasley într-un comunicat.

Potrivit PAM, Afganistanul 'devine cea mai mare criză umanitară din lume', deoarece nevoile ţării le depăşesc pe cele ale altor locuri greu încercate, precum Etiopia, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.