Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5,5 milioane de carduri de sănătate au fost deja predate

card sanatate

Peste 5,5 milioane de carduri de sănătate au fost predate asiguraților, din cele 10 milioane preluate de Poșta Română, informează un comunicat de presă al CNAS.

"Din datele furnizate de CN Poșta Română privind stadiul de distribuire a cardului național de sănătate, vă informăm că din data de 19 septembrie și până în prezent Poșta Română a preluat peste 10 milioane de carduri de sănătate, dintre care peste 5,5 milioane de carduri au fost predate asiguraților", susține CNAS.
Totodată, aproximativ 4,5 milioane de carduri preluate de Poșta Română se află în prelucrare și vor fi livrate conform graficului.
"Rata de distribuire a cardului național de sănătate este în acest moment de peste 85%. Procesul de predare-primire a cardurilor de sănătate în vederea distribuirii continuă conform organizării interne a CN Poșta Română, în conformitate cu acordul cadru și contractele subsecvente încheiate cu CNAS și casele de asigurări de sănătate. CN Poșta Română va efectua servicii de preluare, sortare, transport și distribuire a trimiterilor poștale conținând cardurile naționale de asigurări sociale de sănătate pentru aproximativ 12,5 milioane de carduri tipărite pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani", se mai arată în comunicat.
Conform graficului de predare-primire, sunt preluate în rețeaua poștală câte 6-700.000 de carduri pe zi. În termen de 20 de zile lucrătoare de la recepționarea cardurilor de sănătate, CN Poșta Română se obligă să distribuie cardul de sănătate către asigurați.
Cardul de sănătate va fi înmânat titularului în baza unui act de identitate și a semnăturii de primire. În situația în care, după minim două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei teritoriale în evidența căreia se află asiguratul.
Avizul pe care operatorul poștal îl lasă la domiciliul asiguratului în cazul în care nu va fi găsit, va conține numărul de telefon al factorului poștal, astfel încât asiguratul să îl poată contacta, în vederea stabilirii detaliilor privind modalitatea de distribuire.
Dacă în intervalul celor 20 de zile cardul nu a putut fi predat, asiguratul poate să își ridice personal cardul de sănătate de la casa de asigurări în a cărei evidență se află, după un termen de 10 zile lucrătoare, pe care CN Poșta Română îl are la dispoziție pentru a preda cardul casei de asigurări.
Tipărirea și distribuirea cardului național vor continua în următorii patru ani pentru persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani și/sau vor dobândi calitatea de asigurat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.