Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

60 de sportivi ucraineni de kaiac-canoe vor fi găzduiţi la baza Navasart, anunţă ministrul Eduard Novak

Caiac

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat joi, în timpul unei vizite în Arad, că 60 de sportivi din lotul naţional de kaiac-canoe al Ucrainei vor fi găzduiţi în România, la baza Navasart, în următoarea perioadă, până la încheierea conflictului armat din ţara vecină, potrivit Agerpres.

Ministrul a spus că solicitarea a fost adresată României săptămâna trecută, iar sportivii ucraineni vor sosi peste câteva zile.

"În prima fază am pus la dispoziţie bazele noastre sportive pentru sportivii din Ucraina la nivel de lot naţional şi vor sosi 60 de sportivi din lotul naţional de kaiac-canoe la baza Navasart. Ne dorim să-i ajutăm, pentru că ei necesită nişte condiţii speciale, cazare, masă şi bază sportivă şi vedem mai încolo care va fi parcursul războiului", a spus ministrul.

El a adăugat că România a mai primit şi alte solicitări, cum ar fi de la lotul naţional de ciclism al Ucrainei, dar aceşti sportivi "s-au reorientat către Ungaria". "Cred că în viitor vor mai veni şi alte loturi naţionale", a menţionat ministrul Sportului.

Eduard Novak s-a referit şi la refugiaţii din ţara vecină, precizând că România a pus la dispoziţie 700 de locuri pentru cazarea acestora în baze sportive, dar că fluxul de ucraineni este redus, de câteva zeci de persoane pe zi, majoritatea fiind în tranzit în ţara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.