Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

670 de delfini morţi au fost descoperiţi pe plajele franceze de la Oceanul Atlantic, în primele şase săptămâni ale anului

DW
delfini morți

Sute de delfini morţi au fost descoperiţi pe plajele franceze de la Oceanul Atlantic în primele şase săptămâni ale anului, informează DPA.

Conform grupului de monitorizare Pelagis, până la la mijlocul lunii februarie circa 670 de delfini morţi au fost găsiţi pe plaje, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform Agerpres.ro.

Pe parcursul anului 2019 se estimează că peste 11.000 de delfini morţi au fost descoperiţi pe coasta Franţei.

Pelagis a avertizat însă că numărul total de cetacee moarte este probabil mult mai mare, în condiţiile în care corpurile multora dintre acestea nu mai ajung pe plaje, ci direct pe fundul oceanului.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: 'Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă' (VIDEO)

Zonele în care au fost raportate cele mai multe decese sunt coastele Golfului Biscaya, în special cele ale regiunilor nord-vestice Vendee şi Bretania, a indicat cercetătorul Matthieu Authier, de la Universitatea din La Rochelle, care lucrează şi pentru Pelagis.

Potrivit Pelagis, multe dintre delfinii descoperiţi morţi prezentau răni provocate de echipamentele de pescuit. Activiştii pentru protecţia animalelor susţin că plasele sunt responsabile pentru aceste decese.

La începutul anului, guvernul francez a adoptat un plan de protecţie a delfinilor, care obligă anumite nave de pescuit pe perioada iernii să îşi monteze dispozitive acustice de îndepărtare a cetaceelor (de tip "pinger").

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.