Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut primul număr din aprilie al Revistei Tribuna, cea mai importantă publicație românească de cultură

Tribuna
tribuna

Semnalăm apariția noului număr, 446/1 aprilie 2021, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Tribuna din 1 aprilie este ilustrată de artistul și arhitectul Dan Ciudin, președinte al Societății culturale româno-germane Apoziția din München, cea mai cunoscută și longevivă organizație românească de acest fel din străinătate, cu peste 50 de ani de activitate neîntreruptă. Revista conține și un interviu cu Dan Ciudin, realizat de Ani Bradea.

Ca de fiecare dată sumarul este bogat și diversificat, cuprinzând articole care acoperă o paletă largă de abordări culturale, de la filozofie, eseu, istorie literară, la poezie, cronică plastică, interviu, critică literară, etc., printre care se remarcă editorialul semnat de Mircea Arman, intitulat „Imaginativul poietic rațional aprioric la Thomas de Aquino, Duns Scotus și William Ockham”, un fragment din lucrarea în curs de apariție „Imaginativ și adevăr”. Amintim, de asemenea, în cadrul rubricii de filozofie, textul semnat de Vasile Zecheru, „Compagnons du Devoir”, precum și continuarea serialului realizat de Vasile Igna privitor la „Cabaliștii creștini ai Renașterii”. Radu Bagdasar analizează „Tipuri recurente: salonul literar – intelectual”, în cadrul rubricii de istorie literară, iar Christian Crăciun, în „Mesajul recunoștinței”, aduce în atenția cititorilor un volum recent tradus la noi din filosofia italiană contemporană.

Tot în paginile acestui număr Mitropolitul Andrei semnează textul din rubrica religia, la eseu continuă serialul lui Iulian Cătălui despre teatrul de stradă din Transilvania, iar Nicolae Iuga vine cu un articol provocator, în acord cu vremurile, „Nouă propoziții despre mască sinceritate și fățărnicie”. Mai semnează articole în Tribuna din 1 aprilie Irina Petraș, Adrian Lesenciuc, Stan V. Cristea, Mircea Moț și alții.

Cele două pagini de poezie ale revistei găzduiesc un poem-fluviu semnat de Dorin Gabriel Tilinca (Germania).

Începând cu finalul acestei săptămâni, numărul 446 al Revistei de cultură Tribuna, aferent perioadei 1 – 16 aprilie 2021, se găsește la punctele de difuzare a presei din întreaga țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.