Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost IDENTIFICAT autorul atacului din Marea Britanie: Autoritățile consideră că este un incident TERORIST

metro.co.uk
perchezitii londra

Un cetățean britanic de origine sudaneză este principalul suspect în cazul atacului cu vehicul comis, marţi dimineață, în faţa Parlamentului din Marea Britanie, relatează cotidianul The Guardian, potrivit Mediafax.

Britanicul locuiește în zona Sparkbrook din Birmingham, poliția percheziționând mai multe imobile din acest oraș în urma incidentului.

Scotland Yard a comunicat că individul nu era cunoscut serviciilor de securitate și nu cooperează cu autoritățile, însă informațiile disponibile indică faptul că incidentul a fost unul intenționat, astfel că există suspiciuni că ar fi unul de natură teroristă.

"Atacul este considerat incident terorist, deşi ipoteza nu este confirmată încă în totalitate", a spus Ben Wallace, secretar de stat responsabil de Securitate.

Poliția a reconstituit traseul vechiului în orele dinaintea incidentului. Astfel, potrivit autorităților, mașina a călătorit la Birmingham la Londra în cursul nopții de luni spre marți, iar între orele locale 01.25 și 05.55 (ora României, 03.25-07.55) a staționat în zona Soho. În jurul orei locale 6.00 (ora României, 8.00), vehiculul a ajuns în zona Westminster și Whitehall, unde a staționat până la declanșarea incidentului, la ora locală 07.40 (ora României, 09.40).

Marţi după-amiază, autorităţile britanice au prezentat o înregistrare video care suprinde momentul atacului. După ce a lovit mai mulţi pietoni, vehiculul s-a oprit într-o barieră montată la intrarea în curtea Parlamentului. Imaginile au fost filmate de o cameră montată pe acoperişul Parlamentului de la Londra.

Trei persoane au fost rănite în urma atacului cu vehicul comis marţi dimineaţă în zona Westminster din Londra, însă doar în cazul a două victime a fost necesară transportarea la spital, fiind externate după câteva ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.