Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A ieșit de sub tipar al doilea număr din iunie al Tribunei - cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
tribuna 17 iunie 2022

Semnalăm apariția numărului 475/16 iunie 2022 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

În buna tradiție a publicației, în cele 36 de pagini ale sale găsim și de această dată texte inedite cu o tematică diversă, de la filosofie, eseu, istorie literară, religie, la poezie, proză, critică literară sau plastică, teatru, etc. Se remarcă dintre acestea editorialul semnat de Mircea Arman și intitulat Ființa ca poieză și structură a imaginativului poietic rațional aprioric, filosoful continuând astfel seria interpretărilor filosofiei clasice universale prin prisma conceptului său original pe care-l aduce în gândirea filosofică, anume imaginativul poietic rațional aprioric. În pagina a doua, Cosmin Lotreanu dezvăluie cititorilor Tribunei Destinul unui oraș la final de război. Trieste între distrugere și salvare, iar Ani Bradea, în rubrica eveniment, realizează o cronică a celor două întâlniri care au avut loc în Italia, la finalul lunii mai, respectiv începutul lunii iunie, și anume Lansări ale volumului „La struttura dellʼimmaginativo umano” de Mircea Arman, Morlacchi Editore U.P., 2021 – la Perugia și Trieste, precum și prezentări ale unor volume apărute la Editura Tribuna și ale Revistei Tribuna, în fața unui numeros public italian.

În rubrica destinată filosofiei, sunt publicate materiale de Vasile Zecheru și Viorel Igna; la diagnoze Andrei Marga răspunde unor întrebări formulate de cititori pe marginea volumului său recent apărut, Soarta democrației; iar Radu Bagdasar în istoria literară vorbește despre Hiperefectul de biliard în actul creator.

Mai semnează în acest număr al revistei: Ilie Rad, care scoate la lumină noi documente literare din schimburile epistolare cu personalități ale culturii noastre; Iulian Cătălui cu un eseu în serial despre interviu ca specie literară, Nicolae Iuga la file de jurnal; Adrian Lesenciuc, Alexandru Sfârlea, Irina Lazăr și Marin Iancu – analizând noutățile editoriale; Virgil Mihaiu cu o cronică muzicală despre festivalul Vilnius Mama Jazz 2022 și alții. Ilustrația numărului aparține artistului Ioan Aurel Mureșan.

Reamintim că noul număr al Tribunei, 475 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 30 iunie 2022, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.