Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A ieșit de sub tipar primul număr din noiembrie al Revistei Tribuna, cea mai valoroasă publicație românească de cultură

Tribuna
tribuna noiembrie 2022

Semnalăm apariția numărului 484/1 noiembrie 2022 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Într-un format elegant, consacrat și recognoscibil cititorilor săi, Tribuna reunește și de această dată, în cele 36 de pagini ale sale, articole inedite, într-o diversitate de rubrici, acoperind o arie largă de preocupări culturale: de la filosofie, istorie, eseu, la proză, comentarii literare, semnalări ale unor apariții editoriale, cronică plastică, etc.

„Blocade” este titlul editorialului semnat de Andrei Marga începând din pagina a treia, urmat de rubrica filosofie care găzduiește al treilea episod al seriei „Misterul Sfintei Treimi la Toma din Aquino”, de Viorel Igna; textul lui Vasile Zecheru „Orient și Occident – 1987” și prima parte a analizei „«Chintesența» Trăirismului inițiat de Nae Ionescu”, de Isabela Vasiliu-Scraba.

În rubrica istoria semnează Cosmin Victor Lotreanu un articol despre „Disputa literară din Iugoslavia anilor 1960. Dobrica Ćosić versus Dušan Pirjevec”, iar Ervino Curtis și Elena Pantazescu prezintă un fragment dintr-o lucrare mai amplă „De la Traian la Cortina de Fier. Corelații, paralele, coincidențe de fapte și persoane. Trieste și România”.

Comentează, în acest număr, apariții editoriale recente: Ani Bradea, Adrian Lesenciuc, Ștefan Damian și Mircea Moț. Iulian Chivu evocă „centenarul nașterii orientalistului Sergiu Al-George”, iar Nicolae Iuga, în file de jurnal, propune un nou episod al serialului „Întâmplări celebre la Facultatea de Filosofie din București”.

Mai semnează în Tribuna din 1 noiembrie: Virgil Diaconu, Iulian Cătălui, Radu Bagdasar, Cristina Struțeanu, Eugen Cojocaru și alții.

Revista este ilustrată cu reproduceri după picturile lui Dumitru Ivan, artist plastic care a părăsit România la mijlocul anilor ʼ80, stabilindu-se în SUA.

Ca de obicei, noul număr al Tribunei, 484 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 noiembrie 2022 - poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.