Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început 'Caravana poveștilor', proiectul care şi-a propus să le redea copiilor cele mai frumoase istorii şi mărturisiri despre satul vrâncean

Facebook.com
Biblioteca Vrancea

"Caravana poveştilor" a poposit, miercuri, la Bordeşti, în cadrul primului proiect în aer liber organizat de Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea de la începutul pandemiei de COVID-19, care şi-a propus să aducă în dar copiilor din localitate cele mai frumoase istorii şi mărturisiri despre satul vrâncean şi să promoveze lectura în rândul acestora, informează Agerpres.

Citește și: VIDEO - Metallica scoate al doilea albun live, intitulat Metallica and San Francisco Symphony: S&M2:, în data de 28 august

"Astăzi (miercuri - n.red.), la Bordeşti a poposit "Caravana Poveştilor, un proiect pe care l-am gândit încă de la începutul anului, odată cu declararea Anului Lecturii în Vrancea, pe 15 ianuarie. În acest proiect am implicat toţi bibliotecarii comunali din Vrancea, precum şi mai multe instituţii cu care avem parteneriate. Am desfăşurat un atelier de lectură cu copii comunei, care a avut ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor şi de a le insufla dragostea pentru lectură şi educaţie. Ne-am îndreptat toată atenţia către aceşti copii, mai ales că vorbim inclusiv despre copii care provin din familii defavorizate sau care, la şcoala primară, nu ştiu încă să citească", a declarat directoarea bibliotecii judeţene, Oana Raluca Boian.

Tot la Bordeşti s-a dat startul, miercuri, proiectului "Pe drumul de poveste în satul vrâncean", prin care se doreşte vizitarea mai multe locuri din Vrancea şi punerea în valoare a moştenirii culturale locale, a vestigiilor şi monumentelor istorice şi ecleziastice, legendele şi poveştile satului şi nu în ultimul rând, personalităţile locale.

La activităţile organizate de bibliotecă la Bordeşti a participat un grup de 12 copii din comună, aceasta fiind prima activitate organizată în aer liber de la începutul pandemiei.

La începutul lunii martie, Biblioteca Judeţeană Vrancea şi-a suspendat toate activităţile culturale, atelierele şi activităţile de tip club, din cauza epidemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.