Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit tânărul aflat în comă după ce a ajuns la spital cu o durere de măsea/ Explicațiile medicilor

Pinterest
dentist stomatologie

Ionuț Marian Călărău, tănărul care a stat în comă aproape două luni după ce a ajuns la spital cu o durere de măsea, a murit în spital ieri dimineață. Anunțul a fost făcut pe rețelele sociale de familie și prieteni.

Ionuț Marian Călărău, un tânăr de 31 de ani din Cernavodă, a ajuns la Spitalul Județean Constanța la 21 ianuarie, cu o infecție la măsea. Boala a debutat cu mult înainte, în timp ce acesta era la muncă în străinătate. Chiar și după ce a ajuns la acasă, la Cernavodă, Ionuț a preferat o vreme să-și trateze infecția la măsea singur. Medicii spun că a ajuns la ei când boala evoluase, relatează Adevarul

A murit tânărul aflat în comă după ce a ajuns la spital cu o durere de măsea/ Explicațiile medicilor

„Am aflat că e la Terapie Intensivă. După patru zile, l-am văzut. Sunt șase operații. Patru la plămâni și de două ori la gât. Doctorii spun că s-a extins infecția. Acum, starea lui este foarte gravă”, povestea Mirela Călărău, mama tânărului, într-o declarație pentru Antena3. „A fost legat de mâni, să nu se scoale să facă rău. Arată într-un hal...”, reclamau părinții tânărului.

Explicațiile Spitalului Județean Constanța

Spitalul Județean Constanța a transmis un punct de vedere referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate, iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află.

Spitalul arată că pacientul a beneficiat de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 lei, dintre care, detaliat: analize de laborator - 5.245,79 lei; investigații paraclinice de radiologie - 3.841,10 lei (investigații de înaltă performanță - 3.149.00 lei); cheltuieli medicamente - 32.211,06 lei; cheltuieli materiale sanitare - 15.235,95 lei; intervenții chirurgicale-5.110,14 lei; cheltuieli directe și indirecte - 12.796,86 lei.

A murit tânărul aflat în comă după ce a ajuns la spital cu o durere de măsea/ Explicațiile medicilor

„La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă, iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative”, transmire conducerea Spitalului Județean Constanța.

Instituția medicală arată că familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer, dar care nu s-a finalizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.