Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abatorul de la Guetersloh din Germania nu va mai utiliza muncitori subcontractori

Agerpres
carne macelarie

Abatorul şi compania care sunt în centrul unui focar de coronavirus din nord-vestul Germaniei au anunţat vineri că vor angaja în mod direct 1.000 de muncitori şi vor înceta să mai utilizeze subcontractori pentru sacrificarea animalelor şi procesarea cărnii, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Descoperirea focarului de coronavirus la acest abator a declanşat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentară din Germania precum şi cu privire la dependenţa de mâna de lucru a muncitorilor emigranţi, în special din România.

Vineri, grupul Toennies a anunţat că va demara un proiect pilot în cadrul căruia, până la data de 30 septembrie, va angaja în mod direct 1.000 de angajaţi în operaţiunile de sacrificare şi procesare a cărnii, în ideea de a pune capăt sub-contractării pentru operaţiunile de procesare a cărnii până la finele acestui an.

Aceste schimbări sunt doar primele dintr-o serie şi demonstrează că grupul Toennies ia în serios solicitările care i-au fost adresate şi lucrează în mod accelerat "pentru a respecta cererile venite din partea mediului politic şi a societăţii", a declarat directorul Clemens Toennies.

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a criticat ceea ce el a numit sistemul de "sub-sub-subcontractare" din abatoare şi a introdus noi legi care le obligă să angajeze personal în mod direct. În Germania unele abatoare lucrează cu firme subcontractoare care le furnizau muncitori emigranţi. De asemenea, chiar şi unele firme subcontractoare se bazează la rândul lor pe alte firme subcontractoare care să le aducă muncitori.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

În mod normal, abatorul firmei Toennies din districtul Guetersloh, landul Renania de Nord-Westfalia, procesează între 12% şi 14% din efectivele de porci din Germania, fiind doar unul din cele 19 abatoare deţinute de grupul Toennies în Germania.

Autorităţile locale din Guetersloh negociază încă un plan de igienă cu conducerea abatorului, care a primit ordin provizoriu de a rămâne închis până pe 17 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.