Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia de Muzică 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca va fi modernizată cu fonduri alocate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei

muzica

Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca va fi modernizată cu fonduri alocate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), Hotărârea de Guvern în acest sens fiind adoptată luni, anunță AGERPRES.

"La iniţiativa Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), Guvernul României a adoptat Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii 'Extindere şi etajare Corp C1, conversie funcţională în Academia de Muzică, extindere corp C2 şi conversie funcţională în ateliere de întreţinere pentru clădirea principală, extindere şi amenajare sală de sport în corp C4, str. Bucium FN, municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj'. (...)Valoarea estimată totală a investiţiei este de 176.488.000 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanţată de MLPDA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), este de 166.901.000 lei, iar durata de realizare estimată este de 24 de luni", se arată într-un comunicat trimis, luni, de MLPDA.

Citește și: Traian Băsescu, ATAC SPUMOS: 'Dacă e o gaură neagră în Guvern, este Raluca Turcan' .

Obiectivul va fi realizat prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social, subprogramul "Instituţii de învăţământ superior de stat", derulat de MLPDA, prin CNI.

"Modernizarea acestei clădiri nu se mai putea lăsa aşteptată aşa că am semnat, astăzi, împreună cu doamna Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, actul normativ prin care se va asigura realizarea acestui proiect foarte important pentru învăţământul superior din România, dar totodată un proiect important şi pentru comunitatea din Cluj-Napoca", a declarat, potrivit comunicatului, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan.

Pe locul respectiv, în 1995 au început lucrările pentru construirea clădirii unui spital de urgenţă, dar după un an lucrările s-au oprit şi clădirea a devenit o ruină.

După ce clădirea a trecut de la o autoritate la alta, în 2005, Consiliul Judeţean Cluj a adoptat o hotărâre prin care, prin asocierea cu potenţiali investitori, acolo urma să fie realizat Centrul Cultural Transilvania, care să includă Academia de Muzică, Liceul de muzică şi Filarmonica de stat "Transilvania", dar nici acest demers nu a fost dus la capăt.

În prezent, Academia de Muzică din Cluj funcţionează într-un sediu considerat impropriu situat pe strada Ion I.C. Brătianu, în zona centrală a oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.