Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acesta e cel de-al patrulea dosar al Elenei Udrea pentru care a primit citație

udrea antena3.ro

Elena Udrea a primit, vineri, la DNA, o citaţie pentru luni, când ar urma să fie audiată într-un nou dosar, privind creditul contractat de la BRD, dosar care, în ceea ce o priveşte, a fost trimis DNA de procurorii DIICOT.

Acesta este al patrulea dosar al Elenei Udrea instrumentat de procurorii DNA, după Microsoft, Gala Bute şi Hidroelectrica, în acesta din urmă fostul ministru fiind pus sub urmărire vineri.

Citește și: DNA a decis: Elena Udrea poate fi liberă pe cauțiune! Sumă ULUITOARE

Din rechizitoriul procurorilor rezultă că Udrea făcea parte din categoria clientelei privilegiate a băncii, iar la momentul preluării creditului de catre Alexandru Faur, un simplu angajat al lui Gheorghe Stelian (Stelu), o reprezentantă a băncii s-a deplasat personal la domiciul acesteia pentru a semna actele necesare.

Oana Stancu a explicat, la Antena 3, ce s-a întâmplat în acest dosar, citând documentele oficiale de la dosar.

Citește și: Elena Udrea e DISPERATĂ: Mi s-a înmânat citație pentru un nou dosar

"În 2007, Elena Udrea ia un credit de nevoie personale de 3 milioane de euro. Pentru asta, soţii Udrea şi Cocoş ar fi trebuit să aibă venituri fixe de cel puţin 1 milion de euro pe an. Ori nu au avut aceste sume în declaraţiile de avere. Deci, din start, BRD îi dă doamnei Udrea peste prevederile pe care orice bancă le avea în vedere. Surpriza vine de aici încolo: credit de 36 de luni cu perioada de graţie de 35 de luni, fără rată, fără dobândă, fără comision. În 2009, până să expire această durată, se încheie al doilea contract, cu o extindere de încă 22 de luni, cu 21 de luni perioada de graţie. Comision amânat şi el până la final. Şi apoi BRD a amânat şi acest paragraf. Astfel, Elena Udrea nu plăteşte niciun leu, niciun euro către BRD.", a spus Stancu.

Citește și: SCANDAL SEXUAL cu un fost premier: A fost filmat în pat cu o jurnalistă în timp ce vorbea cu Băsescu

În luna mai, Elena Udrea a declarat, referitor la acest dosar, că nu a vrut să păcălească banca.

"Sunt foarte multe credite neperformante, foarte mulţi oameni care au luat credite şi nu au putut să le mai restituite, fie că au luat credit pentru un apartament, fie au luat un credit de trei milioane pentru un teren de 6.000 de metri pătraţi. Nu înseamnă că cineva a vrut să fraudeze. (...) Dacă e adevărat ce am înţeles eu despre cei care se vorbeşte public, situaţia este alta, pentru că intenţia lor a fost aceea de a frauda banii băncii", a spus Udrea, analizând dosarul instrumentat de DIICOT.

Citește și: Ponta desființează un ziarist: Pe reprezentantul securiștilor îl duc la un control psihiatric

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.