Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Achiziții cu bani europeni la Brașov: 17 stații de încărcare a autovehiculelor electrice

romanialibera.ro
masina electrica

Consiliul local Braşov a aprobat două proiecte de hotărâre privind accesarea de fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului de Mediu pentru achiziţionarea şi amplasarea a 17 staţii de încărcare a autoturismelor electrice, 16 în municipiul reşedinţă şi una în parcarea multietajată din Poiana de Jos, a informat joi, printr-un comunicat de presă, administraţia locală, scrie Agerpres.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că municipalitatea va contribui cu 10% din valoarea investiţiei.

''Aceste staţii vor fi amplasate în mai multe locaţii din oraş astfel încât să asigurăm braşovenilor şi turiştilor, posesori de astfel de maşini, un acces facil la acest sistem de încărcare. Odată cu adoptarea planului privind calitatea aerului, încercăm să implementăm cât mai multe soluţii alternative la transportul cu maşina, fie că vorbim de transportul în comun, transportul cu bicicleta sau, chiar, facilităţi pentru acest tip de autoturisme, prietenoase cu mediul. Deşi în acest moment avem doar 14 autoturisme electrice înmatriculate în municipiul Braşov, în creştere faţă de acum câteva luni când aveam doar nouă, cu siguranţă numărul acestora va creşte în următoarea perioadă. Ponderea cea mai importantă, cel puţin în acest moment, va fi a turiştilor cu maşini electrice, în special din Bucureşti, care vor putea călători către Braşov şi Poiana Braşov, având siguranţa că îşi pot încărca maşinile'', a declarat Scripcaru, potrivit sursei menţionate.

Valoarea estimată a proiectului ''Amplasare de Staţii de Încărcare pentru maşini electrice în municipiul Braşov'' este de 4,3 milioane lei cu TVA.

Staţiile cu încărcare rapidă vor suporta încărcarea la curent continuu de 50 KW şi la curent alternativ de 22 KW. Staţiile vor fi echipate cu control de la distanţă şi sunt operate individual sau integrat. Staţiile de 50 KWp vor servi maşini care se încarcă la curent continuu, iar racordul de 22 KW în curent continuu va deservi maşini cu racord pe curent alternativ.

Conform comunicatului, locaţiile în care vor fi amplasate staţiile în municipiul reşedinţă sunt: Parcare Regina Maria (4 staţii); strada 13 Decembrie - zona terminal RAT (trei staţii); strada Poienelor - zona terminal RAT (două staţii); Stadionul municipal - zona terminal RAT (trei staţii); Gara Braşov( două staţii) şi Livada Poştei - zona terminal RAT (două staţii).

Statisticile Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA) arată că numărul de maşini electrice a crescut cu 83,02%, în primele patru luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, până la 1.003 de unităţi, de la 548 de unităţi, cât sunt consemnate în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.