Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante, spune Arafat

Facebook
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante, iar din acest motiv nu va fi semnat niciun contract până nu iese decizia primei instanţe, potrivit news.ro.

El a precizat că este posibil să existe probleme în legătură cu aprovizionarea cu aceste teste deoarece China intră în noul an şi va fi acolo o vacanţă de câteva săptămâni.

"Din păcate, am fost anunţaţi de către ONAC că achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanţei. Nu vom aştepta o a doua instanţă, legea ne permite să semnăm după decizia primei instanţei. Dar IGSU, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitaţiei făcută de ONAC, nu va putea semna din păcate săptămâna asta contractele subsecvente (...) şi sperăm să avem pronunţarea cu celeritate în acest sens. Sunt oferte, sunt companii care au promis că vor aduce, dar cu contestaţia sunt nişte reguli pe care nu avem cum să le încălcăm”, a declarat Arafat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Citește și: Hackerul luat în COLIMATOR de DIICOT ar DEȚINE ZECI DE BITCOIN urmare faptelor sale...

El a precizat că eficienţa acestor teste va fi analizată de către specialişti în perioada următoare.

"Ele sunt prevăzute să se facă, dar eficienţa lor la un moment dat va fi analizată, eficienţa măsurii şi vedem cum va fi modalitatea de ajustarea a măsurii. Nu pot spune care vor fi aceste concluzii, se va veni cu ele la un anumit moment”, a explicat şeful DSU.

Arafat a menţionat că e posibil să existe probleme cu aprovizionarea în legătură cu testele deoarece China intră în noul an şi acolo urmează o vacanţă de câteva săptămâni.

"Depindem de decizia luată de CNSC, cât de repede vine şi când vine, poate spune: continuaţi sau solicită ONAC-ului reevaluarea. China intră în noul an, vor avea o vacanţă care înseamnă 3-4 săptămâni, aceste teste vin de acolo, e posibilă să avem probleme cu lanţul de aprovizionare şi de transport. Va trebui să le contractăm cât mai repede după ce trecem de această fază. Mai sunt şi alte loturi în negociere la ONAC. Lotul contestat e cel cu livrare rapidă, celelale loturi sunt cu livrare peste două, trei săptămâni”, a transmis Arafat.

El a precizat că la IGSU nu mai există stocuri pentru testele de salivă pentru şcoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.