Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord privitor la propunerile CE vizând vânzările online de bunuri șiservicii digitale

parlamentul european

Parlamentul European şi Consiliul au ajuns marţi la un acord provizoriu cu privire la propunerile Comisiei Europene din decembrie 2015 vizând vânzările online de bunuri şi furnizarea de conţinut şi servicii digitale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

Alături de regulamentul de eliminare a geoblocării nejustificate, care a intrat în vigoare în decembrie 2018, noul acord privind normele referitoare la contractele digitale reprezintă cea mai recentă realizare în contextul Strategiei privind piaţa unică digitală, aducând beneficii concrete pentru cetăţeni şi întreprinderi.

În declaraţia comună a vicepreşedintelui responsabil pentru piaţa unică digitală, Andrus Ansip, şi a comisarului pentru justiţie, Vera Jourova, se arată că: "Unul dintre cele mai mari beneficii ale pieţei unice digitale a UE este faptul că le permite consumatorilor ca printr-un simplu clic să cumpere produse din orice ţară a UE, fără costuri suplimentare. Pentru întreprinderi, aceasta înseamnă că pot oferi produse, servicii şi conţinut digital peste tot în UE, având astfel acces la milioane de consumatori potenţiali. Consumatorii din UE vor fi mai bine protejaţi. De exemplu, atunci când conţinutul digital, cum ar fi muzica sau software-ul, este defect, consumatorii vor putea fi despăgubiţi. De asemenea, vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru a demonstra că un produs cumpărat online prezenta un defect în momentul achiziţiei. Iar atunci când un produs se dovedeşte a fi defect, peste tot în UE se vor aplica aceleaşi mijloace de despăgubire, cum ar fi, de exemplu, o reducere de preţ sau rambursarea. Cât despre întreprinderi, acestea vor beneficia de o mai mare siguranţă juridică şi de o concurenţă loială.

"Dorim să mulţumim Parlamentului European şi Consiliului pentru angajamentul lor de a găsi soluţii care să răspundă provocărilor cu care se confruntă consumatorii şi vânzătorii într-un mediu fără frontiere şi tot mai digitalizat. Acordul va spori încrederea consumatorilor, fiind benefic şi pentru întreprinderi. Nu în ultimul rând, o ofertă mai mare de produse şi conţinut digital pe teritoriul UE înseamnă mai multe opţiuni pentru consumatori, la preţuri competitive. Aceasta este miza pieţei unice digitale. Sperăm că Parlamentul European şi Consiliul vor arăta acelaşi nivel de angajament şi faţă de alte dosare prioritare ale UE, în special propunerea de modernizare a normelor privind drepturile de autor în vederea adaptării acestora la lumea digitală şi propunerea de regulament privind viaţa privată şi comunicaţiile electronice", se mai arată în declaraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.