Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţionarii Romgaz au aprobat achiziția a 20% din acțiunile emise de Gastrade

Romgaz

Acţionarii Romgaz (SNG) au aprobat, joi, achiziţionarea unui pachet de 20% din acţiunile Gastrade, potrivit hotărârii Adunării Generale Oordinare a Acționarilor publicată pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), anunță MEDIAFAX.

Acţionarii Romgaz au mai aprobat achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau de reprezentare externă pentru participarea în proiecul terminalului de gaze (Gastrade SA-LNG Alexandropoulis I.N.G.S).

Citește și: Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

Gastrade, parte a grupului energetic elen Copelouzos, dezvoltă proiectul terminalului LNG de lângă oraşul grecesc Alexandroupolis, unul dintre viitoarele puncte de intrarea a gazelor lichefiate în Europa de Sud Est.

Capacitatea anuală estimată a terminalului este de 6,1 miliarde metri cubi. Acesta ar urma să furnizeze LNG către sud-estul Europei prin gazoductul IGB care va lega Grecia de Bulgaria.

În 2017, operatorul reţelei de gazoducte din Grecia, DESFA, a acceptat să participe la proiect. De asemenea, şi-a exprimat interesul în proiect şi Cheniere Energy, un exportator american de LNG.

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

Şi guvernul bulgar ia în considerare achiziţionarea unei participaţii de aproximativ 25% în proiectul terminalului LNG şi, cel mai probabil, va participa alături de operatorul reţelelor de transport de gaze naturale din Bulgaria (Bulgartransgaz).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.