Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Apple au scăzut cu 22,5% de la un maxim de 137,98 de dolari pe unitate

Agerpres
Apple

Acţiunile Apple au scăzut cu 22,5% de la un maxim de 137,98 de dolari pe unitate atins în timpul tranzacţiilor din 2 septembrie, declinul fiind echivalent cu reducerea capitalizării bursiere de 535 de miliarde de dolari, relatează CNBC, potrivit news.ro.

Declinul a avut loc după creşterea puternică înregistrată de acţiunile Apple în august, înaintea divizării acestora în proporţie de 4 la 1, dar şi după evenimentul recent de prezentare a unor noi produse, primul organizat în acest an, care nu a provocat prea multă emoţie.

Grupul condus de Tim Cook a prezentat marţi o serie de dispozitive şi softuri, între care Apple Watch Serie 6, noul iPad Air, un nou serviciu de fitness şi un nou produs de servicii numit Apple One. Cu toate acestea, Apple nu a anunţat iPhone-uri noi. De asemenea, a lipsit singurul produs care ar fi făcut Apple One mult mai atractiv: un dispozitiv conectat cu iPhone.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

Slăbiciunea acţiunilor Apple din ultimele câteva săptămâni a survenit pe fondul declinului generalizat al sectorului de tehnologie. Indicele Nasdaq a intrat în teritoriu de corecţie, cu o scădere de peste 10% faţă nivelul său record. Unii investitori consideră că vânzarea de acţiuni ale companiilor de tehnologie este determinată de îngrijorările provocate de creşterea exagerată şi prea rapidă a acestora.

Înainte de scăderea din ultima perioadă, acţiunile Apple urcaseră numai în august cu 21,4% în urma anunţului privind divizarea titlurilor.

Totuşi, unii analişti consideră că acţiunile Apple îşi vor reveni, având în vedere capitalizarea lor de piaţă şi istoricul calităţii produselor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.