Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activista ecologică Ellen MacArthur a câştigat prestigiosul premiu spaniol Prinţesa de Asturia pentru Cooperare Internaţională

wikipedia.org
Ellen MacArthur

Fosta navigatoare britanică Ellen MacArthur, devenită ulterior activistă ecologistă, a câştigat joi prestigiosul premiu spaniol Prinţesa de Asturia pentru Cooperare Internaţională, care recompensează activitatea ei de lungă durată în favoarea economiei circulare, informează AFP, citat de Agerpres.

Britanica de 45 de ani, care conduce o fundaţie ce îi poartă numele, este "un model care inspiră în lupta pentru o mai bună utilizare a resurselor naturale şi pentru accelerarea tranziţiei spre ceea ce se numeşte economie circulară", a anunţat juriul spaniol într-un comunicat.

Fostă navigatoare profesionistă, Ellen MacArthur a intrat în istorie în anul 2005, când a doborât recordul pentru un ocol în jurul lumii realizat cu o barcă pentru o singură persoană. În palmaresul ei figurează şi o victorie obţinută cu o barcă monococă în cursa "Route du Rhum" din 2002 şi locul al doilea obţinut în cursa "Vendée Globe" din 2001.

Fosta campioană, care a pus punct carierei sale profesioniste în 2009, s-a dedicat de atunci luptei împotriva cancerului, precum şi apărării mediului înconjurător prin intermediul Fundaţiei Ellen MacArthur, pe care a creat-o în 2010.

Această fundaţie promovează "economia circulară", un concept de gestionare a resurselor care se concentrează pe reutilizarea, reciclarea şi prelungirea duratei de viaţă a materialelor existente, în cadrul unor sisteme de producţie cu circuite închise.

"Ellen MacArthur lucrează cu fundaţia sa pentru a schimba paradigma actuală a producţiei şi a consumului printr-o mai bună utilizare a resurselor", a precizat joi juriul care atribuie prestigiosul premiu Prinţesa de Asturia.

"Capacitatea ei de a promova alianţe cu guverne, întreprinderi, instituţii ştiinţifice şi societatea civilă a contribuit la încheierea primului mare acord internaţional care este constrângător din punct de vedere juridic în lupta împotriva poluării cu plastic", a adăugat juriul spaniol.

Fundaţia Ellen MacArthur a jucat un rol cheie în lansarea la începutul lunii martie a negocierilor pentru un tratat mondial împotriva acestui tip de poluare, marcând astfel o decizie istorică în ceea ce priveşte lupta împotriva acestui flagel ce contribuie la distrugerea biodiversităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.