Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activitatea în unele instituţii din judeţul Galați se desfăşoară în schimburi după ce au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19

Pinterest
coronavirus

Activitatea în cadrul unor instituţii din judeţ se desfăşoară în schimburi pentru a se păstra distanţa fizică, iar personalul este termoscanat la intrarea şi la ieşirea din unităţi după ce, în cadrul acestora, au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19, au informat, joi, reprezentanţii Prefecturii Giurgiu.

Potrivit sursei citate, un număr de cinci instituţii din judeţul Giurgiu, respectiv ISU, DSP, Serviciul de Ambulanţă, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Trezoreria sunt afectate de virusul SARS-CoV-2, mai mulţi angajaţi şi chiar şefii acestor unităţi fiind confirmaţi pozitiv, motiv pentru care a fost luată măsura ca întreg personalul să poarte măşti şi mănuşi pe timpul serviciului, activitatea se desfăşoară în schimburi pentru a se respecta regulile de distanţare, iar la intrarea în imobile a fost montat un termo-scaner pentru a monitoriza temperatura întregului personal şi toate spaţiile existente au fost dezinfectate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu, după ieșirea fără precedent a lui Klaus Iohannis la adresa PSD: 'Îmi e greu să îl înțeleg. Eu le dădeam una peste ceafă miniștrilor'

Astfel, la nivelul ISU Giurgiu au fost efectuate 59 de teste, dintre care opt sunt pozitive, la Direcţia de Sănătate Publică a fost stabilit faptul că directorul executiv confirmat pozitiv are patru contacţi direcţi, care au fost plasaţi în carantină la domiciliu, iar la Serviciul de Ambulanţă Judeţean ancheta epidemiologică a fost finalizată şi, din 28 de persoane testate, trei au rezultat pozitiv.

La Trezoreria Giurgiu, ancheta epidemiologică este în desfăşurare după ce o persoană a fost confirmată pozitiv şi a fost stabilit un contact apropiat pentru care rezultatul este în aşteptare, iar la Inspectoratul Şcolar Judeţean ancheta epidemiologică este finalizată după ce o persoană a fost confirmată pozitiv, iar cei doi contacţi direcţi au avut rezultat negativ.

Judeţul Giurgiu se află pe locul 36 în raportarea naţională privind situaţia cazurilor confirmate cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 99: Alianța PĂCĂNELELOR! S-au întâlnit fătălăii noaptea ca hoții

"Rata de infectare ce rezultă din raportul dintre cazurile active şi numărul total al populaţiei este de 0,36 de cazuri active la 1.000 de locuitori. Înregistrarea acestei rate scăzute se datorează, în primul rând, cetăţenilor judeţului, care au înţeles să respecte toate regulile în vigoare pe perioada pandemiei, precum şi personalului instituţiilor care este implicat în lupta împotriva acestui inamic nevăzut. Conducerea Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu mulţumeşte cetăţenilor pentru modul în care s-au comportat în această perioadă grea, precum şi personalului din toate instituţiile, care a dovedit responsabilitate şi profesionalism (...)", se arată într-un comunicat de presă semnat vineri de prefectul Aneta Matei.

În judeţul Giurgiu sunt 395 de cazuri confirmate pozitiv, dintre care 288 de persoane sunt vindecate şi externate, în carantină la domiciliu se află 3.959 de persoane ;i în carantină instituţionalizată sunt alte 3.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 sunt în izolare la domiciliu şi nu au mai existat externări la cerere.

Totodată, 4.772 de persoane au fost testate, dintre care 54 în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.