Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Joaquin Phoenix cere ca doi urşi, care sunt folosiţi pentru spectacole, să fie transferaţi într-o rezervaţie

Getty Images
Joaquin Phoenix

Actorul american Joaquin Phoenix a solicitat Bearadise Ranch, un parc situat în Florida, să elibereze urşi, doi dintre ei sunt cei care au inspirat desenul animat Disney „Brother Bear”, anunţă site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter.

Pe site-ul său, Bearadise Ranch asigură că vrea „să sensibilizeze publicul în favoarea conservării habitatului pentru toate speciile de urs”. Ei mai spun că două exemplare, Bruno şi Bambi, au fost sursa de inspiraţie pentru personajele principale din filmul de animaţie lansat în 2003, potrivit news.ro.

Dar cele două animale în cauză, precum şi alţi 11 urşi de la Bearadise Ranch, apar într-un spectacol itinerant, unde sunt constrânşi să meargă la diferite târguri, festivaluri şi evenimente la cerere.

Potrivit site-ului parcului, ei sunt disponibili pentru căsătorii, aniversări şi picnicuri de companii, şi pot fi „închiriaţi” pentru a apărea în filme, emisiuni de televiziune şi reclame.

În afară de angajamentul actorului pentru bunăstarea animalelor, el şi-a împrumutat vocea personajului principal din desenul animat, lui Kenai. Alertat de PETA, actorul în vârstă de 46 de ani a trimis o scrisoare de intenţie proprietarului parcului. El i-a cerut acestuia ca urşii să fie eliberaţi şi încredinţaţi unei rezervaţii adaptate.

„Aceşti urşi merită mai mult, nu o viaţă pe drum, unde sunt privaţi de tot ceea ce este natural şi important pentru ei, şi dacă v-aţi pune în locul lor, sunt sigur că v-aţi da seama de asta”, a scris actorul. „Ştiţi că urşii sunt animale curioase şi complexe care iubesc să se caţere, să sape, să se joace. Simţurile lor puternice de miros şi labele lor au evoluat pentru a putea căuta ciuperci şi hrană pe distanţe lungi. Dar aceste abilităţi se pierd pe la târguri, unde sunt transportaţi în cuşti când nu le atârnă cercuri peste cap sau jonglează cu mingi de baschet în faţa unei mulţimi de străini”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.