Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații extreme: un poet rus a fost bătut și violat de forțele de ordine, din cauza versurilor pe care le-a scris

meduza
Marți, 27 septembrie 2022 / 10:18:33  Ministerul rus de Finanțe vrea să crească prețul la vodcă, brandy și cognac  MOSCOVA (MEDIAFAX) - Ministerul rus de Finanțe a propus majorarea prețurilor minime pentr

La Moscova, forțele de securitate ruse l-au agresat crunt şi violat pe poetul și activistul rus Artiom Kamardin, care a fost reținut, titrează publicaţia „Novaia Gazeta. Evropa”, fără a indica sursa acestor informații. După cum a declarat interlocutorul publicației, forțele de securitate „l-au agresat şi torturat cu bestialitate pe Kamardin ...”. După care, l-au forțat să prezinte public scuze în fața camerei pentru afirmaţiile sale „Glorie Rusiei Kievene, Novorossiia - ....”. Acesta se află în continuare la secţia de poliție. Luni, 26 septembrie, ”Novaia Gazeta. Evropa” a relatat, citându-l pe avocatul lui Kamardin, Leonid Soloviov, că poliția a sosit ieri la apartamentul din Moscova în care locuiesc Kamardin, precum și activiștii Aleksandra Popova și Aleksandr Meniukov. Poliția nu l-a lăsat pe avocat să intre în apartament, invocând faptul că au loc „verificări”, scrie Rador.

Potrivit lui Soloviov, ulterior Kamardin, Popova și Meniukov au fost reţinuţi şi duși la Direcţia de Poliţie Moscova, la sediul Comitetului de investigaţii din districtul Tverskoi. Avocatul nu cunoaşte în ce dosar au fost ei reţinuţi. Alexandra Popova a fost eliberată de ofiţerii de la secția de poliție, scrie OVD-Info. Popova a spus că în timpul percheziției a fost și ea supusă unor acte de agresiune, violenţe, hărţuire, intimidare, manipulare cu brutalitate: i-a fost smuls părul, lovită în zona feței și a gurii, care i-au fost acoperite cu autocolante superglue, fiind amenințată cu viol în grup. Într-o convorbire purtată cu jurnaliştii de la revista Doxa Magazine, Popova a adăugat că i-a fost transmis un videoclip, în care iubitul ei Artem Kamardin este violat. Ulterior, canalul Telegram 112 (deținut de canalul REN TV) a făcut public un videoclip în care Kamardin își cere scuze public „poporului multinațional rus”, având semne vizibile de agresiune pe față. În afară de Kamardin, alte două persoane mai prezintă scuze în înregistrarea video. Telegram 112 a anunţat că este vorba despre Egor Ştovba și Nikolai Deineko, pentru că ei, împreună cu Kamardin, „au batjocorit Donbasul, militarii ruși și rudele lor”. Pe 25 septembrie, Artem Kamardin a participat la Lecturile Maiakovski - Serile de poezie, care au loc la monumentul poetului Vladimir Maiakovski din Piața Triumfalnaia din Moscova. Lecturile Maiakovski din 25 septembrie au fost anunţate ca fiind „antimobilizare”. După imaginile video postate de canalul de Telegram 112, Kamardin a citit câteva strofe din versurile sale, pentru care i s-a impus să prezinte scuze. Mai mulți participanți la Lecturile Maiakovski au fost reținuți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.