Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzațiile unei foste angajate Facebook: Rețeaua face bani prin conținut bazat pe ură

businessinsider.com
facebook lupă

O fostă manageră de produs de la Facebook a dezvăluit că ea se află în spatele dezvăluirilor recente despre gigantul reţelelor de socializare care au stârnit o serie de controverse în SUA, relatează DPA.

Frances Haugen a ieşit public duminică şi a acordat un interviu celebrei emisiuni de televiziune '60 Minutes' de la CBS News. Marţi, ea va fi audiată în Congres.

În vârstă de 37 de ani, femeia a declarat pentru Wall Street Journal că a fost nemulţumită din cauză că Facebook nu este suficient de deschisă despre potenţialul său de a face rău.

Parte a jobului său de la Facebook, companie pe care a părăsit-o în mai, după doi ani, a fost de a combate amestecul în alegeri. Cu toate acestea, Frances Haugen a spus că a înţeles rapid că echipa sa are prea puţine resurse pentru ca activitatea lor să conteze cu adevărat.

Ea a mai afirmat că Facebook s-a concentrat în permanenţă pe creştere, deşi compania a fost conştientă de impactul negativ al platformei asupra utilizatorilor.

O parte din nemulţumirea sa are legătură cu modul în care conţinutul online ce poate provoca o reacţie puternică din partea utilizatorilor reţelei - în cuvintele lui Haugen, "conţinut care este bazat pe ură, care divizează şi care polarizează" - a ajuns să fie distribuit şi mai mult pe Facebook.

"Este mai uşor să îndemni oamenii la ură decât la alte emoţii", a spus fosta angajată a companiei, în emisiunea '60 Minutes'.

"Facebook şi-a dat seama că dacă schimbă algoritmul pentru a-l face mai sigur, oamenii vor petrece mai puţin timp pe reţea, vor exista mai puţine accesări ale reclamelor, iar compania va face mai puţini bani", a afirmat ea.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat duminică, după afirmaţiile făcute de Haugen, că reţeaua de socializare depune în fiecare zi eforturi pentru a găsi un echilibru între drepturile a milioane de oameni la libertatea de expresie şi crearea unui mediu sigur pentru utilizatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.