Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

' Autenticii' liberali, cei ai lui Tăriceanu, au sărbătorit și ei 140 de ani de liberalism

PNL a sărbătorit cu fast, la Opera Română, în prezența președintelui României Klaus Iohannis, 140 de ani de la înfințarea partidului. ”Autenticii” liberali, cum se autointitulează cei din Partidul Liberal Reformator, conduși de Călin Popescu-Tăriceanu, au celebrat și ei 14 decenii de liberalism, dar în mod propriu: într-un sediu din Timișoara.

Tăriceanu i-a avut alături pe purtătorul de cuvânt al PLR, senatorul Petru Ehegartner, pe ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu şi pe Secretarul General al PLR, Daniel Chiţoiu.

Liberalii lui Tăriceanu au avut dublu motiv de sărbătorire: pe lângă cei 140 de ani de liberalism, ei au împlinit un an de la înființarea primului partid liberal în România şi a unui an de la înfiinţarea singurului partid autentic liberal din România, Partidul Liberal Reformator.

Călin Popescu-Tăriceanu a vrut, ca la zi festivă, să nu-și iasă din mână și a criticat partidul din care a plecat și al cărui președinte a fost. „PNL nu mai reprezintă liberalismul și vă dau două motive: primul, orientarea lor nu mai este una liberală prin apartenența lor la Partidul Popular Europen, iar al doilea este că PNL este de fapt noul PDL; oamenii lui Băsescu sunt la cârma partidului și imprimă stilul de conflict permanent specific lor. PNL are o agendă politică antiliberală: când noi, liberalii autentici, vorbim de statul de drept cu instituții puternice care să aibă capacitatea să apere drepturile individului, PNL vrea mai multe arestări și încurajează spectacolul mediatic al arestărilor”.

Călin Popescu-Tăriceanu a vede Partidului Liberal Reformator ca fiind singurul în susținerea valorilor liberale precizând că partidul a contribuit decisiv în ultimele luni în privința promovării de către Guvernul României a unor măsuri de sorginte liberală.

Secretarul General al Partidului Liberal Reformator, Daniel Chiţoiu, le-a dat și el o palmă foștilor colegi din PNL.„Măsurile de relaxare fiscală au făcut parte din programul USL din 2012, toată partea fiscală a fost făcută în proporție de 90% de lideri ai PNL, mare parte, cei drept, care nu mai sunt acum în partid. Rescrierea noului Cod Fiscal a fost demarată de mine și s-a rescris în mandatul meu, iar apoi a fost promovat de ministrul Finanţelor pentru adoptare. PNL spune acum că măsurile nu sunt sustenabile, că bugetul de stat va fi golit și nu vor mai fi bani pentru alte domenii precum sănătatea, educația, domeniul social, dar nu va fi așa pentru că vom avea o creștere economică”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.