Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărul despre 11 decembrie

Campania pentru alegerile parlamentare a început deja și, implicit, și campania de manipulare.

La alegerile locale din vară, PNL acuza USB că este o anexă a PSD. Astăzi, “marele” PNL încearcă din răsputeri să le demonstreze tuturor că USR este o creație a sa. De altfel, recent, într-o polemică cu Clotilde Armand din timpul unei emisiuni televizate, Gorghiu a somat-o să tacă și să aprecieze că ea ”nu a interzis niciunui membru PNL să semneze pentru USR”. Deci, ce trebuie să înțelegem este că PNL a strâns semnături pentru USR.
În realitate, avem de-a face cu un mare blat PSD-PNL. Atât PSD, cât și PNL au instalat în 2015 Guvernul Cioloş, cabinet format în proporție de 80% din membri PSD. Toți secretarii de stat și șefii de agenții sunt membri PSD și fac astăzi campanie pentru social-democrați. Cioloş i-a iertat demult și i-a păstrat în funcții.
Sunt din ce în ce mai convins că după alegeri, PSD-ul, care nu a nominalizat un premier, va susține, în numele “consensului național” și pentru stabilitatea țării, un Guvern Cioloş 2.
Iar PNL, după alegeri, nu va avea nevoie de USR. Dimpotrivă, va fi supărat că acesta a rupt din voturile sale, așa cum s-a întâmplat la locale, când în București, USB a spulberat PNL.
Aceasta este realitatea politică de dincolo de aranjamente și sondaje aruncate pe piață doar pentru a manipula.
Acum 3 luni, PNL spunea că USB este anexa PSD. Astăzi, când PNL-ul nu vrea sa pară el însuși o anexă a PSD, și-a schimbat strategia și a adoptat tactica de aliat al “aliaților” PSD.
Să nu uitam un fapt și mai important. În 2012, Alina Gorghiu a fost colega de listă a lui Dragnea, Ponta, Ghiță și Cosma Junior. Să susțină astăzi contrariul nu mai are, bineînțeles, nici iz de credibilitate. “Marele PNL” nu este altceva decât USL.
Cetățenii care vor să voteze PNL mai bine ar vota direct PSD, pentru că, oricum, spre această direcție merge toată construcția. Iar cei din PSD trebuie să știe că n-au nicio șansă să-şi numească un premier, atât timp cât Iohannis l-a băgat în campanie pe “independentul” Cioloş.
Atât PNL, cât și PSD susțin sus și tare că nu vor negocia cu PMP, pentru că nu vor să discute cu Președintele Băsescu. După alegeri, însă, în mod sigur, nu PMP va fi cel care va cerşi voturi în Parlament!
Sa înceapă campania și vom spune tot ce trebuie să știe românii despre ce va urma votului din 11 decembrie!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.