Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adi Vasile, înainte de 'dubla' cu Macedonia de Nord: 'Începem un nou drum, o nouă luptă pentru viitorul nostru'

Federatia Romana de Handbal
handbal

Naționala de handbal feminin se luptă pentru accederea la mondialul din 2021, programat în decembrie, în Spania, în dubla manșă cu Macedonia de Nord, în 17 și 21 aprilie. Primul meci are loc sâmbătă, în sala Dinamo, din București. „Avem nevoie de o bucurie”, a spus Adi Vasile, înainte de meci.

România a fost prezentă la toate edițiile Campionatului Mondial de handbal, iar Adi Vasile și fetele sale nu vor să strice istoria. Pentru asta, ”tricolorele” trebuie să treacă în dublă manșă de Macedonia de Nord, potrivit mediafax.ro.

„Începem un nou drum, o nouă luptă pentru viitorul nostru.”, a spus selecționerul Adi Vasile pentru frf.ro.

Selecționerul a subliniat faptul că echipa României nu are un moral foarte bun, după ratarea calificării la Jocurile Olimpice. „Avem nevoie de o bucurie. Ultimele 30 de zile nu au fost cele mai ușor de îndurat și avem nevoie de o răsplată. Avem șansa acestui baraj cu Macedonia, pe care îl vom trata cu respect si seriozitate, și avem nevoie de această bucurie pe care trebuie să ne-o facem”, a spus Adi Vasile.

” Plecăm ca favorite, dar trebuie să demonstrăm asta. Echipele puternice te fac și pe tine să joci un handbal de calitate, dar atunci când joci cu un adversar mai slab, riști să intri în jocul lui și asta te poate costa. Vor fi 120 minute foarte importante, pe care trebuie să le abordăm ca și cum am juca cu o echipă de top”, a declarat și Eliza Buceschi, componentă a naționalei de handbal a României.

Naționala ”tricoloră” a fost la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar ratarea acestui obiectiv încă își pune amprenta asupra moralului fetelor.

”Am traversat o perioadă grea după ratarea calificării la JO, a fost o experiență neplăcută, dar am învățat foarte multe. Trebuie să ne ridicăm psihic și să ne gândim doar la victoria cu Macedonia”, a opinat și Yuliya Dumanska, portarul naționalei de handbal a României.

” E o mare suferință faptul că nu ne-am calificat la JO, există o rană deschisă în noi...am fost tare aproape de a ne califica, dar avem de muncă mult pentru acel puțin care ne-a lipsit să ajungem la Tokyo”, a concluzionat Adi Vasile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.