Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului Bucureşti: 'România poate fi din nou în osmoză cu Occidentul pe culoare profesionale'

Managerul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru, a declarat, joi, că România poate fi din nou în osmoză cu Occidentul pe culoare profesionale, notează agerpres.ro.

citește și: Rareș Bogdan, dezvăluire explozivă! Cum a încasat Liviu Dragnea marea lovitură

"În momentul de faţă România nu are configurată o hartă a viitorului, pentru că harta viitorului nu e enunţată administrativ, ea capătă conţinut prin profesiile liberale care reuşesc să facă performanţă în locul pe care trebuie să-l modernizeze (...) Proiectul de ţară, de fapt, sunteţi fiecare dintre voi. Fiecare dintre voi aveţi un calendar în viaţa asta şi nişte puncte trecute pe un planner, care înseamnă nişte ţinte atinse la o anumită vârstă, fiecare cu vitezele lui, nimeni nu se supără şi suntem foarte atenţi cu detaliile care marchează fiecare prag. Proiectul nostru profesional este, de fapt, proiectul de ţară, iar masa critică se formează când sunt foarte mulţi într-o generaţie care devin solidari cu alţii legaţi de aceeaşi profesie", a spus Majuru.

El a afirmat că la mijlocul secolului al XVIII-lea s-a manifestat dorinţa de a construi o clasă de reformatori. "A fost o schimbare de decizie, undeva la mijlocul secolului al XVIII-lea, a boierimii de ţară şi din Valahia şi din Moldova (...) Schimbarea de decizie a fost legată de dorinţa de a construi în interior o clasă de reformatori. Atunci, tinerii au fost trimişi, în etape, timp de aproape două generaţii, la studii în străinătate. (...) este o poveste legată de reprofesionalizare continuă a generaţiilor care vin. În momentul de faţă, din punctul meu de vedere, România se află în acelaşi status, însă circumstanţele sunt diferite, datorită tehnologiilor care avansează în viteze uimitoare (...) România a mai fost şi poate să fie din nou în osmoză cu Occidentul pe culoare profesionale şi oameni care au putut fi performanţi, la egalitate cu alţii din Occident", a adăugat Majuru.

El a susţinut, joi, la Palatul Şuţu, conferinţa "Pentru o hartă a viitorului şi un proiect de ţară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.