Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, mesaj pentru Dragnea: Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război

nastase

Fostul președinte PSD Adrian Năstase ține să reamintească faptul că formula de alegere a președintelui partidului, care s-a aplicat duminică 11 octombrie, a fost propusă de el, în 2004.

Deși spectator, am urmărit cu atenție pregătirile pentru alegerea președintelui PSD și desfășurarea scrutinului de ieri. Puțini își mai amintesc dar această formulă de alegere a președintelui partidului a fost propusă de mine, în 2004, odată cu propunerea de alegeri preliminare în partid pentru parlamentare. Era o formulă simetrică pentru alegerea liderului PSD. Preluam modelul Partidului Socialist Francez și al Partidului Muncii din Israel. Ea nu a putut fi aplicată după 2004 din cauza rezultatatelor de la alegerile prezidențiale, este explicația oferită de fostul premier social democrat pe blogul personal.

Adrian Năstase spune că în 2010 s-a dat bătaie stabilirea numărului de delegați, când a fost ales președinte Victor Ponta.

Marian Vanghelie a subliniat recent rolul meu în alegerea lui Ponta. Este modest. Rolul lui a fost cel puțin la fel de important. Inițial eram înscris în cursa pentru funcția de președinte. Mircea Geoană, pentru a se realege, i-a dublat însă lui Vanghelie – care atunci era mâna lui dreaptă – numărul de delegați la Congres, a propus ca fiecare candidat să vină cu o listă blocată de vicepreședinti (el luând pe listă președinții de organizații, în majoritate puși de el la județe) și organizând Congresul nu la Palatul Parlamentului, ci la Romexpo, acolo unde Vanghelie avea experiență în organizat acțiuni! În aceste condiții, eu m-am retras dar l-am susținut pe Ponta, pe ale cărui calități le apreciez, în continuare, mai scrie fostul președinte al PSD.

Adrian Năstase crede că formula actuală de alegere a președintelui PSD este una bună și utilă, pentru că testează forța și unitatea partidului.

A fost și un test pentru calitățile de organizator ale lui Liviu Dragnea, care a confirmat puterea de a mobiliza structurile partidului, de a le „trezi” după alegerile prezidențiale din 2014. Felicitări, Liviu! P.S. Ținând seama de experiențele mele, adaug, totuși, un vechi adagiu roman: „Si vis pacem, para bellum” - Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război, este mesajul cu care încheie Adrian Năstase postarea.

Liviu Dragnea a fost ales și validat ca președinte al PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.