Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase PUNCTEAZĂ în scandalul Augustin Lazăr - O metodă mai simplă să schimbi un procuror

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase punctează în scandalul din ultimele zile, când în spațiul public au apărut informații conform cărora procurorul general Augustin Lazăr ar fi fost în comisia de eliberare care a refuzat să îl elibereze pe deținutul politic Iulius Filip din Penitenciarul Aiud.

"Vicepresedintele american Joe Biden a fost mai multi ani dirigintele României. Dar si al Ucrainei. El a fost desemnat de presedintele Obama ca om de contact cu Ucraina, după ce in 2014, Viktor Ianukovici „a plecat” in Rusia.

Citește și: Klaus Iohannis a făcut SPECTACOL la Cotroceni și a citat din Constituție. Apel: 'Dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai' (VIDEO)

La doi ani după incheierea mandatului, Biden a povestit cum l-a schimbat pe procurorul general al Ucrainei, Viktor Shokin. Pe scurt, Biden l-a amenintat pe presedintele Petro Poroshenko că dacă nu il schimbă, in sase ore, pe procurorul general, Ucraina nu va mai primi imprumutul de un miliard de dolari care ii era vital. S-ar putea ca vicepresedintele Timmermans să nu creadă, dar procurorul general chiar a fost schimbat.

Ulterior, s-a aflat insă că procurorul respectiv investiga firma de gaze naturale Burisma Holdings care il angajase pe fiul lui Biden, Hunter, ca membru al Boardului. In perioada 2014-2015, firma acestuia, Rosemont Seneca Partners LLC a primit lunar sume mai mari de 166.000 de dolari.

Nu intru in amănunte. Dacă doriti să aflati mai multe detalii, puteti citi articolul lui John Solomon din The Hill", scrie Adrian Năstase pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.