Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Streinu Cercel, mesaj tranșant: 'Nu vă spălaţi, nu purtaţi mască, nicio problemă, dar să nu vă miraţi că vă îmbolnăviţi'

gsp.ro
Adrian Streinu-Cercel

Locuitorii României trebuie să se protejeze şi să respecte toate măsurile de protecţie pentru a nu se infecta şi a nu transmite virusul mai departe. Numărul pacienţilor cu COVID va creşte din ce în ce mai mult, iar medicii vor face faţă cu greu situaţiei, atrage atenţia prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Cozmin Gușă: Patriarhul Daniel și Biserica încep lupta cu regimul Iohannis-Orban

„Noi ne așteptăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat - și aici este problema de câteva săptămâni - numărul pacienților să crească dacă lumea nu înțelege că trebuie să se păzească. Nimeni nu îi poate păzi să nu se îmbolnăvească, dacă nici ei nu se păzesc pe ei înșiși. Mai mult decât atât, contaminându-se și infectându-se, evident că vor da acest virus și celor din jurul lor. Eu nu înțeleg de ce lumea este atât de reticentă la măsurile uzuale de igienă și de igienă comunitară. Nu vă spălați, nu purtați mască, niciun fel de problemă, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți. Atât de simplă este această problemă. Altfel, evident că nu vom putea face față foarte mult avalanșei de pacienți”, a declarat Streinu Cercel la Profit Health Forum.

Medicul le recomandă oamenilor să poarte masca de protecţie din momentul în care ies din casă până când se întorc.

„Eu spun, de nu știu când, să țină masca din momentul în care ies pe ușă și până se întorc înapoi acasă. Cei care refuză să poarte mască zicând că este botniță să se uite în dicționarul explicativ al limbii române, să vadă care este diferența între botniță și mască. Masca trebuie să fie prietenul vostru. Dacă nu priviți masca ca pe un prieten, ci ca pe un dușman atunci să nu mă întrebați de ce vă îmbolnăviți. Atât de simplu este. Stăm în această mască. La început am spus că această mască va fi cea care va face diferența din punct de vedere al dinamicii procesului pandemic”, explică Streinu Cercel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.