Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA: 'Am vorbit cu noul primar despre construcţia de adăposturi pentru victimele traficului de persoane'

ambasador sua zuckerman

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a declarat luni că a discutat cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, despre construirea de adăposturi pentru victimele traficului de persoane.

Diplomatul a susţinut o declaraţie de presă alături de primarul Capitalei şi de premierul Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan își primește binecuvântarea din SUA: întâlnire cu ambasadorul american

"Am vorbit cu noul primar de construcţia de adăposturi şi locuinţe pentru victimele traficului de persoane, în aşa fel încât acestea fie reintegrate în societate şi să se răspundă nevoilor lor, după ce au fost salvate", a arătat Zuckerman.

El a amintit că săptămâna trecută a fost acordat un grant ce susţine lupta împotriva traficului de persoane.

"Traficul de persoane a fost un subiect important, prioritar pentru ambasada aceasta, de când am preluat eu mandatul şi vom continua în această direcţie", a mai arătat el.

În intervenţia sa, diplomatul i s-a adresat lui Nicuşor Dan, vorbind de problema companiilor municipale şi de importanţa transparenţei în activitatea primăriei.

Citește și: Atac sângeros în oraşul canadian Quebec - 7 victime! Poliţia a anunţat că a arestat un suspect

"Suntem recunoscători pentru soluţiile dumneavoastră practice şi inteligente la o serie de probleme cu care se confruntă oraşul Bucureşti în prezent. Oamenii trebuie să ştie cum sunt cheltuiţi banii, trebuie să existe transparenţă, să fie rezolvată situaţia companiilor municipale. Au existat decizii judecătoreşti care au anulat hotărârile lor de înfiinţare, dar ele continuă să deservească patronajul politic, sufocă concurenţa şi nu sunt bune pentru bucureşteni. Aşteptăm să rezolvaţi aceste probleme", a punctat el.

Zuckerman a afirmat că ambasada este dispusă să colaboreze cu primăria în domenii ca infrastructură şi transport.

"Cred cu putere că anul acesta în mod special este timpul unei renaşteri a României. Sunt foarte bucuros că Bucureştiul are un nou primar atât de activ şi că va face Bucureştiul să fie mai mult decât capitala României, ci sper şi a Europei şi astfel Bucureştiul îşi va recăpăta locul pe care l-a avut în lumea artelor, a ştiinţei, a teatrului, a literaturii şi va fi recunoscut ca atare", a mai spus ambasadorul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.