Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA, mesaj 'de speranță și încurajare spirituală' pentru cler și credincioși, în vremuri de pandemie

Basilica.ro
Sfânta Cruce

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA a transmis miercuri clerului, credincioșilor și tuturor oamenilor de bună credință, un „mesaj de speranță și încurajare spirituală” în criza sanitară care continuă în această toamnă, potrivit Basilica.ro

„Pandemia de coronavirus a traumatizat fiecare om de pe planetă într-un fel sau altul: prin pierderea unei vieți, printr-o boală debilitantă, prin despărțirea de cei dragi, prin dificultăți financiare sau emoționale, prin oboseală”, transmit episcopii ortodocși canonici din Statele Unite.

„Și totuși, rămâne adevărat că prin Cruce a venit bucurie la toată lumea.”

„Această criză de sănătate a creat și o creștere nesănătoasă a opiniilor polemice cu privire la chestiuni din știință, medicină și cu privire la directivele civice și ecleziastice”, precizează Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA (ACOB-US).

„Așa cum se întâmplă când patimile erup la suprafață, aceste polemici au contaminat și alte zone ale societății, după cum o demonstrează creșterea tensiunilor rasiale din țara noastră, a conflictelor ideologice și a polarizării politice.”

„Noi, ca și creștini ortodocși trecători prin această lume, nu suntem chemați să ne bazăm viața pe convingeri efemere care sunt obișnuite în politică, economie sau ideologie, ci suntem mai degrabă chemați… să ne încredem în Evanghelia Domnului nostru, Iisus Hristos și să împlinim Sfânta Lui Voie prin efortul de a respecta poruncile Sale dătătoare de viață”, scriu episcopii.

„Cea mai mare provocare a vremii noastre este cea de a ține calea de mijloc între două forțe care sunt opuse, rațiunea lipsită de credință, pe de o parte, și o falsă duhovnicie, pe de altă parte.”

Dar, continuă mesajul, „calea demnă de chemarea creștină și testată de-a lungul timpului este ațintirea ochilor noștri asupra lui Hristos și a iubirii Sale jertfelnice pentru întreaga lume, însoțită de adoptarea unei atitudini de smerenie cu privire la opiniile personale”.

Citește și: Managerul Institutului 'Marius Nasta' răspunde: de ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează cu mult mai multe cazuri zilnice de COVID?

Episcopii mai transmit cuvântul Sf. Ap. Pavel, care spunea că suntem chemați să ne purtăm sarcinile unii altora, ceea ce înseamnă că „suntem chemați la o viață autentică de ascultare răbdătoare, smerenie sinceră, compasiune reală și iubire jertfelnică, inclusiv față de cei cu care nu suntem de acord”.

Prin har și puterea Crucii, ierarhii americani îndeamnă credincioșii să „rămână neclintiți în Tradiția Bisericii, chiar dacă se găsesc acum pe tărâmul modernității, incertitudinii și confuziei”.

„Să ne arătăm cu îndrăzneală iubirea și smerenia după chipul lui Hristos într-o lume în care mulți sunt incapabili să vadă mai mult decât propria părere”, spun ei.

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America s-au întrunit pentru prima dată online în zilele de 6 și 7 octombrie. Principala decizie a fost declararea anului 2021 ca Anul Tineretului și crearea unei Agenții pentru Tineret.

De la începutul pandemiei de COVID-19, Comitetul Executiv al ACOB-US, în care este membru și Mitropolitul Nicolae al celor două Americi, se întrunește săptămânal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.